LG V60 Thinq


LG V60 Thinq är en stor smartphone med en extra stor display.
Kanterna är av en elegant silverfärgad metall som står i kontrast till glasbakstycket.
Den avrundade baksidan och de avfasade kanterna runt mobilen ger den ett mer påkostat utseende.
Det sitter två kameralinser på baksidan av telefonen varav en är en standard kameralins och den andra en ultra vidvinkel lins.
Dessa kameror ligger vågrät i en smal, avlång kameramodul som sticker ut något från chassit. I övrigt är bakstycket helt tomt eftersom fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta.
Detta är en mer tålig mobiltelefon som överlever lite hårdare tag genom att den här mobilen har både en IP-68 Certifiering och en MIL-STD 810G Certifiering.
Telefonen klarar av att befinna sig på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter och överlever när man tappar den i backen.
Ljudet är bra med stereo högtalare med 32 bitars ljud på 192 kHz vilket medför att mobiltelefonen i kombination med den stora displayen blir en utmärkt multimedia enhet lämpad för media konsumtion.


Displayen är en stor AMOLED display på 6,8 tum med 1080×2460 pixlar och en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum).
Displayen är skarp, kontrastrik och med tjusiga färger.
Skärmen skyddas av Gorilla Glas 5.
Det som driver det hela är en åttakärnig Snapdragon 865 processor på 2,8 GHz vilket är en av årets absoluta topp processorer som dessutom har stöd för 5G.
RAM minnet är på 8 Megapixlar och internminnet är på hela 128 GB så vi pratar alltså om flaggskepps prestanda här.
LG G60 Thinq har en kraftfull processor och gott om utrymme samtidigt som den har mycket annat som talar för sig på ett bra sätt.
Operativsystemet är Android 10.
Selfie kameran i fronten är på 10 Megapixlar och på baksidan sitter som tidigare nämnts två kameralinser och dessa är på 64 Megapixlar och 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) med PDAF, optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar.
Huvudkameran tar de tydligaste bilderna i mörkare omgivningar jämfört med tidigare mobiltelefoner från samma tillverkare.
Kamerakvaliteten är dom som väntat när det gäller en toppmodell mycket bra och bilder tagna med kamerorna är skarpa med fina, naturliga färger.
Batteriet är på 5000 mAh och den har stöd för snabbladdning via Quick Charge 4+ . Trådlös laddning finns också.
På grund av det stora batteriet är mobilen ganska tjock med en tjocklek på mm. Men det är ett litet pris att betala för att få en fantastisk batteritid.
Mobiltelefonen som inte säljs officiellt här i Sverige har ett pris på 700 Euro och det blir ungefär 7700 kronor men sedan skulle den svenska momsen tillkomma om den skulle nå svenska butiker. Det handlar med andra ord inte om en direkt billig mobil.
LG har gått från att ha varit en ganska stor, populär mobiltillverkare till att vara en mindre nästan bortglömd tillverkare som inte säljer särskilt stora kvantiteter av sina smartphones och det är synd.
De är och har varit extremt duktiga på att ta fram spännande och ibland innovativa mobiler och borde locka mer intresse från oss konsumenter.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?