ZTE Axon 11


ZTE Axon 11 har när det här blogginlägget skrivs precis presenterats och det rör sig till skillnad mot föregångarna om en budgetmobil i övre mellansegmentet. De tidigare modellerna var så kallade flaggskepps dödare. Det vill säga mobiltelefoner med topp prestanda men till en mer överkomlig kostnad.
Det verkar överlag bli tunnsått med flaggskepps dödare 2020 och det beror på att Qualcomms nya topp processor med 5G har gått upp rejält i pris jämfört med föregående års variant som är ett 4G Chip.
Rent designmässigt ser mobilen onekligen ut som en dyr flaggskepps mobil och har en robust, väldesignad konstruktion.
Displayen är stor och dess långsidor är vinklade på samma sätt som Samsung brukar göra med sina dyrare smartphones.
På baksidan sitter kameralinserna i en rektangulär kameramodul i övre vänstra hörnet precis som det är på modet just nu.
Där finns ingen fingeravtrycksläsare eftersom den sitter under displayens yta vilket även det hör till vanligheterna detta år.
Kanterna runt telefonen är gjord av metall och baksidan och framsidan är täckt av glas.



Displayen är av typen AMOLED och är på 6,5 tum med bildförhållandet 19:5. Den här mobilens display har 1080×2340 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 398 ppi (pixlar per tum).
En bra, skarp och tydlig display med fin svärta helt enkelt.
Operativsystemet är Android 10 men med tillverkarens skinn MiFavor 10 så det är inte en ren version av systemet vilket är att föredra.
Det som driver det hela är en åttakärnig Snapdragon 765 processor på 2,4 GHz och basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB vilket är mycket bra specifikationer.
ZTE Axon är likt många andra mobiltelefoner i övre mellanklass nästintill en flaggskepps mobil med prestanda som ligger på den nivån på nästan alla punkter förutom då när det gäller processorn. Processorn är kraftfull och hamnar nära de som brukar användas i toppmobiler men utan att nå hela vägen.
I fronten i den tårdropps formade flärpen sitter en kameralins på hela 20 Megapixlar.
På baksidan sitter fyra kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), 2 Megapixlar (Makro lins)  och slutligen en djupsensor på 2 Megapixlar.
Kamerorna håller en hög kvalitet nästan i nivå som de hos flaggskeppen.
En stor fördel med ZTE Axon 11 är att den har en 5G anslutning vilket fortfarande är ovanligt och endast förbehållet betydligt dyrare mobiltelefoner.
Vill man äga en 5G kompatibel smartphone utan att vara beredd att betala vad toppmodellerna kostar är den här mobilen ett utmärkt val.
Batteriet är på 4000 mAh och har stöd för snabbladdning via Quick Charge 4+.
Batteritiden lär vara fullt godkänd och det i kombination med snabbladdning är en stor fördel.
Priset landar på 360 Euro och det blir ungefär 4000 kronor före svenska momsen samt säljarens vinst. Räkna därför med en liten prisökning ifall telefonen kommer att säljas officiellt här i landet.
En smartphone i den här prisklassen lönar sig knappast att själv importera på grund av att priset då blir så pass högt att man kan hitta något likvärdigt till en billigare kostnad här i Sverige.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?