Samsung Galaxy A71


Samsung Galaxy A71 är en stor budgetmobil i mellansegmentet med en prislapp på 4990 kronor.
När det kommer till det designmässiga handlar det om den stora displayen på 6,7 tum vilken dominerar fronten. Ramarna runt displayen är tunna och selfie kameran sitter i ett hål i displayen.
Den här mobilen är välkonstruerad trots att både kanter och bakstycke är konstruerade av plast.
På baksidan sitter fyra kameralinser i en rektangulär kameramodul som nu år 2020 börjar bli en vanlig design detalj och som kommer att bli ännu mer populär ju längre året går.
Ingen fingeravtrycksläsare sitter på baksidan utan den sitter på framsidan under displayens yta på ett modern sätt
De flesta konsumenter som letar efter en ny duglig smartphone tittar uteslutande på de dyra toppmobilerna men det finns betydligt billigare mobiltelefoner som duger gott och väl för de flesta.
Därför missar de bra mobiler som till exempel mobiltelefonerna i Samsungs A-serie.


Displayen är en AMOLED display på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och 1080×2400 pixlar så pixeltätheten landar på 393 ppi (pixlar per tum). Displayen är av en bra kvalitet och dess storlek och skärpa gör den här mobiltelefonen till en utmärkt multimedia enhet lämpad för mobilt spelande och filmkonsumtion.
Det som driver hela härligheten är en åttakärnig Snapdragon 730 processor på 2,2 GHz i kombination med ett RAM minne på 6 GB. Denna processor medför att Samsung Galaxy A71 hamnar i övre mellansegmentet.
Det inbyggda minnet är på 128 GB så den här mobilen har gott om plats.
Man kan inte få för mycket minneskapacitet och att ha allt för lite utrymme i sin mobiltelefon är en ren katastrof som i värsta fall kan gör din mobil nästan obrukbar efter bara något års användning. Även om du inte brukar installera applikationer.
Selfie kameran är på 32 Megapixlar och är en vidvinkel lins och på baksidan sitter fyra kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), 5 Megapixlar (Makrolins) samt en djupsensor på 5 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt. Kamerakvaliteten är god men utan att vara bäst. Bilderna man tar blir skarpa och tydliga med naturliga färger vid bra ljusförhållanden. De tar betydligt sämre bilder i mörkare miljöer.
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning. Kombinationen av ett stort batteri och snabbladdning är naturligtvis den ultimata kombinationen när det gäller att ständigt ha gott om batteritid.
Samsungs A-serie är förbisedd här i Sverige där det stora intresset riktas mot dyra flaggskepps mobiler och det är trist att det är på det sättet.
För många personer behöver inte det mest kraftfulla och det är faktiskt så att en del till och med skulle kunna använda en ändå billigare budgetmobil, förutsatt då att internminnet ligger över 16 GB.
Om du är ute efter en fantastisk all-round mobil som inte kostar skjortan men levererar en nästan lika avancerad upplevelse som toppmodellerna är Samsung Galaxy A71 ett alternativ.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?