Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 22 juli 2015

Att tänka på när du ska skaffa en ny mobiltelefon.Om du tänker skaffa en ny mobiltelefon har du mycket att tänka igenom. Jag rekomenderar inte att man köper en mobiltelefon på impuls för risken är då stor att du köper en telefon som inte passar dina behov. I värsta fall köper du en smartphone som har så dåliga specifikationer att den knappt går att använda. 
Det första du behöver fundera igenom är hur mycket pengar du vill spendera på din nya mobiltelefon. En dyrare smartphone är ju oftast bättre än en billig. Detta gäller dock inte alltid.
Kolla sedan upp mobiltelefoner i din prisklass. Jämför specifikationer och design. Välj helt enkelt en du gillar. Du ska ju leva med din nya smartphone i ett par år.
Du behöver tänka igenom vad du ska använda din mobil till. Om du mest ringer eller skickar sms duger en enkel mobiltelefon bra men om du däremot ska spela spel behöver du en kraftfull mobil istället. Ska du även ta mycket bilder med din smartphone behövs ju en bättre kamera och så vidare.
När man har ett mobilabonnemang brukar man oftast kunna köpa till en valfri mobil. Det blir alltså som en avbetalning där du betalar en tillägssumma på ditt abonnemang. Nackdelen med detta kan vara ett begränsat utbud av telefoner. Inte så många att välja ibland alltså. Om du vill öka dina valmöjligheter kan du beställa din mobiltelefon från en nätbutik istället. En del nätbutiker ger möjligheten till avbetalning av den smartphone du väljer. Du betalar ditt abonnemang varje månad precis som vanligt men summan blir mindre eftersom du inte har valt en mobil därifrån. Telefonen betalar du av hos nätbutiken där du köpte den istället. Kostnaden blir densamma eller nästan samma och du får exakt den mobiltelefon du vill ha. Ytterligare en fördel med detta är att du om du får möjlighet kan betala mer på en gång och därmed minska avbetalningstiden vilket inte går att göra hos din operatör.
För dig som vill ha mycket bra prestanda men betala lite mindre för din mobil finns ett par alternativ. Du kan till exempel köpa en toppmodell från förra året. Dom har oftast fortfarande bra specifikationer och dom brukar kosta lite mindre.
Ett annat exempel är att du köper din mobiltelefon från en mindre känd tillverkare. Deras toppmodeller har minst lika bra specifikationer som dom från mer kända tillverkare men dom kostar mindre. Vissa modeller har till och med en mer premium design och detta till ett mer överkomligt pris.
Du må tycka att jag är snål men det är ju alltid bra att få ut det mesta möjliga av dina pengar. Bestäm hur mycket du kan och vill spendera på din smartphone och försök att hitta den bästa möjliga för det priset.
För att få en okej smartphone bör den ha minst 1 GB Ram minne, ett internminne på minst 8 GB samt ett batteri på minst 2300 mAh. En mobiltelefon med sämre specifikationer än så blir nästan oanvändbar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar