Google Pixel


Google Pixel som släpptes till försäljning i Oktober 2016 var den första mobiltelefon från Pixel serien och efterträdaren till Google's Nexus serie. Mobilen tillverkades i nära sammarbete med mobil tillverkaren HTC.
Den här mobiltelefonen är konstruerad av en kombination av metall och glas. Större delen av baksidan består av metall men den övre delen  runt kameralinsen och fingeravtryckläsaren består av glas. Detta ger en unik design men det innebär att en del inte riktigt tycker om hur telefonen ser ut. Google Pixel har avrundade hörn och kanter men både framsidan och baksidan är helt plana.
Eftersom det rör sig om en smartphone från Google som äger operstivsystemet Android får man ett helt rent system precis som Google har tänkt sig. Man är garanterad att få uppdateringar de närmaste tre åren och det medför att man får alla nya funktioner.


Displayen är en AMOLED display på 5 tum med 1080×1920 pixlar så pixeltätheten landar därmed på 441 ppi (pixels per inch). Displaystorleken gör att Google Pixel inte blir den ultimata multimedia enhet den annars kunde ha blivit eftersom en liten display gör att allt på den ser litet ut. Det blir helt enkelt lättare att titta på streamad film eller spela mobil spel på en mobiltelefon med en större skärm.
Displayen skyddas av Gorilla Glas 4.
Mobiltelefonen är stänk tålig men inte vattentålig. Det vill säga, den överlever lättare spill eller regn men knappast klarar att tappas i en pool.
I mobilens underkant sitter en USB Typ C port.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 32 GB och det finns en bättre men dyrare variant med ett inbyggt minne på hela 128 GB. Det finns ingen plats för ett minneskort så den minneskapacitet man har från början måste man leva med.
Processorn är en fyrkärnig Snapdragon 821 processor på 2,15 GHz och detta var en av de kraftfullaste topp processorerna det år den här luren släpptes till försäljning. Det rör sig om en flaggskepps mobil och sådana har ju alltid den bästa prestanda som finns att tillgå när telefonerna är nya. Det lönar sig ofta att beställa en äldre toppmodell ifall man inte har så mycket pengar att spendera på sin nya smartphone. Det är ibland bättre att välja en flaggskepps mobil istället för en budgetmobil i mellansegmentet på grund av att du får en bättre prestanda till samma eller nästan samma pris.
En Google Pixel med ett inbyggt minne på 32 GB kostar nu hos NetOnNet 2990 kr och det är i vissa fall till och med billigare än en budgetmobil i mellanklassen.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och den bakre kameran är på 12,3 Megapixlar och har gyro EIS, laser autofokus och dubbel LED blixt. Dessa kameralinser håller en hög kvalitet och ger fantastiska bilder vid bra ljusförhållanden och kan faktiskt ge skapliga bilder i mörkare miljöer. Om du tycker om att ta bilder är den här mobiltelefonen ett utmärkt alternativ.
Det inbyggda batteriet är på 2770 mAh och stödjer snabbladdning.
Google Pixel var en väldigt dyr smartphone när den lanserades men nu har den blivit så billig att den är ett mycket bra köp. Det är bäst att passa på nu eftersom Google har slutat sälja den här mobiltelefonen inför presentationen av Google Pixel 3 som ska ske senare i år.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.