Motorola Moto G54 5G

Motorola Moto G54 5G är en budgetmobil i mellansegmentet som lanserades den 5 September 2023.
Den är en mobiltelefon som tydligt visar att man inte behöver spendera mycket pengar för att få en bra, väl avrundad smartphone som lämpar sig för vardagliga uppgifter.
Mobilen är platt med rena runda kanter, en stor display med något tjockare ramar och ett punch hål i mitten av displayens överkant.
Baksidan av Motorola Moto G54 5G har en mjuk matt finish som är ganska behaglig att hålla i handen.
Mobiltillverkaren är helt tillverkad av plast och den mattliknande ytan på baksidan känns väldigt smidig vid beröring och motstår fingeravtryck och smuts till viss del.
På bakstyckets övre vänstra hörn sitter en rektangulär kameramodul innehållande två kameralinser.
Powerknappen med inbyggd fingeravtrycksläsare och volymreglaget finns på höger långsida.
På vänster långsida hittar man det kombinerade SIM kort och micro SD kortfacket.
Denna smartphone har stereo högtalare och ett hörlursuttag.
Denna smartphone finns i färgerna Midnight blue, Indigo blue, Glacier blue eller Mint green.

Displayen har en högre skärmupplösning än föregående generation, med en upplösning på 1080×2400 pixlar jämfört med bara 720×1600 pixlar hos föregångaren Motorola Moto G53.
Det är en LCD display på 6,5 tum med en pixeltäthet på 405 PPI (pixlar per tum).
Den är också kapabel till en bilduppdaterings frekvens på upp till 120Hz vilket är ganska härligt att se i den här prisklassen.
Displayen är skarp och kontrastrik. Även en liten text är inga problem att läsa, färgerna är fina och det finns en färglägesinställning. Men det är en LCD display och inte en AMOLED display vilket hade varit bättre. En AMOLED display ger nämligen mörkare svärta. Svarta färger på en LCD display blir mer mörkgrå istället för kolsvart.
Mobiltelefonen drivs av en åttakärnig 
Mediatek Dimensity 7020 processor på 2,2 GHz.
Motorola telefonen hanterar vardagliga sysslor med acceptabel men otillräcklig hastighet. Man kan förvänta sig bra prestanda utan lagg när man tittar på YouTube videor, surfar på nätet och till och med spelar mobilspel på lite lägre grafiska inställningar.
Instegs modellen har ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det existerar även andra varianter av samma mobiltelefon. Dessa har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB, ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB samt en variant med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB.
Minnesmängden är möjlig att utöka ytterligare genom att montera in ett minneskort.
På baksidan sitter två kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) och en Makro lins på 2 Megapixlar. Kameralinserna har PDAF, optisk bildstabilisering och dubbla LED blixtar.
Selfie kameran lokaliserad i punch hålet i displayen är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Undvik att ha allt för höga förväntningar på kamera kvaliteten. Med det sagt är bilderna som Motorola Moto G54 producerar långt ifrån dåliga för sin prisklass.
I bra ljus ser bilderna trevliga, skarpa ut och med exakta färger. Men bilder tagna i mörkare miljöer leder till övermättade färger som gör att bilderna ser ganska onaturliga ut.
Motorola Moto G54 5G har ett batteri på 5000 mAh något som många Android mobiler har som standard nu för tiden.
Denna budgetmobil i mellansegmentet kostar från 1990 kronor och för de pengarna får man basmodellen med ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 128 GB.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.
Mitt råd är alltid att jämföra flera olika mobiltelefoner inom samma prisklass genom att bland annat gå igenom vilka specifikationer och funktioner du får för dina pengar. Läs recensioner innan du bestämmer dig för att få tillräckligt med information för att kunna göra ett genomtänkt val.
Se alltså till att vara en medveten mobilköpare för att på så sätt undvika felköp.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030