Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 29 januari 2014

Nokia Lumia 1520


Nokia Lumia 1520 är Nokias första phablet.  Det vill säga en mobiltelefon med en stor skärm,  ett mellanting mellan en Surfplatta och mobil. Detta är en gigantisk mobil som trots sin tunnhet (8,7 mm) är riktigt tung ( 209 gram ).
Den är mer som en Surfplatta än en telefon vilket gör den till en bra arbetstelefon. Den stora 6 tums HD skärmen gör dokument och diagram rättvisa. En telefons display är viktig när man väljer mobil och Nokia Lumia 1520 har en fantastisk display.  Bilden är skarp, färgfull samt har bra ljusstyrka.
 Eftersom den har Windows 8 installerat följer en mängd nyttoprogram som till exempel Microsoft Office med mobilen.
Lumia 1520 är stor och snabb. Den drivs av en Snapdragon 800 processor och har 2 GB Ram minne samt plats för ett MicroSd kort på upp till 64 GB.  Internminnet är på 32 GB.
Kameran är på hela 20 Megapixlar.
Mobiltelefoner i denna storlek går inte att använda med en hand och den går knappast ner i någon byxficka.  Man får helt enkelt bära med sig den i sin handväska eller ryggsäck.  Alternativt alltid bära den i handen.
Det finns många fördelar med phablets skärmstorlek och nackdelen är även oftast just storleken på mobilen.
Nokia Lumia 1520 är en unibody.  Det vill säga baksidan går ej att ta bort vilket innebär att batteriet på 3400 mAh inte går att byta ut när det blivit dåligt och detta minskar mobilens livslängd.
Det kanske inte spelar så stor roll eftersom dom flesta ändå byter mobil efter två år. Denna mobil har inte släppts ännu men den kommer att lanseras inom kort.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar