Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 25 februari 2014

Samsung Galaxy S5Samsung Galaxy S5 är nu officiellt presenterad vilket skedde på den stora mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona.
Designen påminner väldigt mycket om sin föregångare vilket är en liten besvikelse eftersom en högt uppsatt chef på Samsung tidigare har gått ut med att S5 skulle få en ny fräsch design. Mobilerna liknar främst varandra om man tittar på dom framifrån. Baksidan har ett nytt mönster men har inte fått en falsk läderbaksida likt Galaxy Note 3 vilket det har ryktats om.
Skärmen är på 5 :1 tum och är alltså något större än på syskonet S4. Det är i stort sett samma display som på S4 men med fler finesser.
En biometrisk fingeravtrycksläsare sitter i hemknappen på mobilens nedre del, det vill säga nedanför skärmen. Med den kan man bland annat låsa upp enheten samt utföra digitala betalningar. I hemknappen finns också en pulsmätare vilken kan kopplas till olika hälsoappar.
Galaxy S5 är vattentät och dammtålig vilket naturligtvis är en fördel eftersom mobiltelefonen därmed kan användas när det regnar. Vi får hoppas att Samsung planerar att ha detta som standard på sina flaggskepps telefoner från och med nu. Man kan ju därmed öka konkurrensen gentemot Sony som sedan länge gjort så.
Mobilen har en fyrkärnig Snapdragon 800 processor på 2,5 GHz och har 2 GB Ram minne samt plats för ett MicroSd kort på upp till 64 GB. Internminnet är på 16 GB eller 32 GB beroende på vilken version av telefonen man väljer.
Batteriet är på 2800 mAh.  Batteriet är något bättre än hos föregångaren.
Även kameran har förbättrats något då den nu är på 16 Megapixlar.  Den främre kameran är på 2,1 Megapixlar. Vissa konkurrenters frontkameror är betydligt bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar