Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 30 juni 2014

Mobilskolan. Vad är WiFi?


WiFi är namnet på en populär trådlös nätverksteknologi som använder radiovågor för att ge höghastighets internetanslutning till till exempel bärbara datorer, surfplattor och smartphones.
WiFi fungerar alltså utan någon fysisk kabelanslutning mellan sändare och mottagare genom att använda radiofrekvens teknologi.
Att ansluta sin smartphone till WiFi när man är hemma innebär att man sparar på den surfpott som ingår i sitt mobilabonnemang och man använder istället surf från sitt bredband.
Att ansluta sin mobiltelefon via WiFi är vanligtvis lätt och går till på samma sätt som när man ansluter en bärbar dator eller surfplatta till Routern.
Man går till WiFi inställningar i mobilen och skriver in den kod bestående av siffror och stora bokstäver som står på sin Router.
Därefter söker mobilen efter ditt nätverk och sedan är det bara att surfa utan att påverka saldot i mobilen. Kolla alltid att WiFi symbolen finns på din display efter att du har gjort detta. Om den ej syns har åtgärden misslyckats. Hur symbolen ser ut kan man oftast se i mobilens instruktionsbok.
Glöm bara inte att stänga av WiFi när du lämnar din bostad för annars kommer din smartphone hela tiden söka efter tillgängliga nätverk och detta tömmer ditt batteri fortare. Vilket ju är onödigt.
På vissa lite dyrare mobiltelefoner går det att ställa in vilka klockslag WiFi ska stängas av respektive sättas på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar