Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 25 juli 2014

Nokia Lumia 630Nokia Lumia 630 är en 3G mobil i budgetsegmentet. Den har en enkel design som inte ger något premium intryck. Detta är en budgetmobil och detta märks på designen. Bakstycket  består av ett enda stycke färgrik plast som böjer sig runt telefonens kanter för att möta glasfronten.
Telefonen är 66,7 mm bred och 129,8 mm hög samt väger 134 gram.
Den är skön att hålla i handen eftersom den ej har några skarpa kanter som kan gräva in i handen.
Denna smartphone levererar trots sitt pris en större del av dom funktioner som även Nokias mer premium mobiler brukar erbjuda.  Exempelvis navigering med offlinekartor, MixRadio med streamad musik samt Microsoft Office.  Detta är naturligtvis väldigt bra och är troligen denna mobils största fördel.
Lumia 630 är för övrigt den första mobiltelefon som får Windows Phone 8.1 förinstallerat.  Detta operativsystem är lätt att använda. Troligen lättare att lära sig än Android som är ett mer avancerat operativsystem.
Displayen är på 4, 5 tum och har 480×834 pixlar.  Det rör sig alltså ej om en display i toppskiktet.  Displayen kan duga men knappast mer än så.
Ram minnet är på 512 Mb samt drivs av en fyrkärnig Snapdragon 400 processor på 1,2 Ghz.
Internminnet är på 8 GB vilket är okej men ett större internminne är förstås bättre.
Huvudkameran är på endast 5 Megapixlar och ger alltså knappast fantastiska bilder. Denna smartphone har ingen främre kamera över huvud taget.  Det kan naturligtvis vara en nackdel.  Helst om du är en sådan som gillar att ta selfies.
Lumia 630 finns i färgerna svart, vitt, grön, orange och gul.
Priset ligger runt 1400 kr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar