Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 11 september 2014

Iphone 6 PlusIphone 6 Plus är Apples första så kallade phablet. Den visuellt mest märkbara förändringen när det gäller Iphone är designen. Borta är dom skarpa kanterna och dom plana sidorna. Telefonerna design har numera en mer iPad Mini liknande stil som tilltalar mig.
Båda versionerna är väldigt lika varandra med bland annat samma knapp plasering. Båda är tillverkade av aluminium och man ser att det rör sig om premium telefoner.
Telefonerna drivs av samma Apple M8 processor på 1,4 Ghz. Den har även ett A8 chip på 64 bit.
Samma kamera sitter i båda modellerna nämligen en 8 Megapixel kamera med Dual LED blixt och Autofokus. Det är lite dåligt att Apple har valt en kamera på endast 8 Megapixlar eftersom dom närmaste konkurrenterna har mycket bättre kameror. Samsung Galaxy S5 har till exempel en kamera på hela 16 GB.
Båda modellerna har också fingeravtrycksläsaren Touch Id. Denna sitter under hemknappen lokaliserad på telefonens nedre del.
Det som däremot skiljer är skärmens och själva mobilens storlek. Displayen är på 5,5 tum och har 1080×1920 pixlar. Iphone 6 Plus har även ett större batteri på 2915 mAh som gör att den klarar sig längre på en laddning.
Denna smartphone är 158 mm hög och 77,7 mm bred. Tjockleken är på endast 7,1 mm.
Ram minnet är okänt men kan vara på 2 GB  och intern minnet är på 16, 64 eller 128 GB.
Den finns i färgerna rymdgrå, silver eller guld och den med lägst internminne kommer att kosta runt 7400 kr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar