Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

lördag 6 september 2014

Samsung Galaxy Note EdgeSamsung Galaxy Note Edge är en lite dyrare variant av Galaxy Note 4 och har en mer unik och inovativ design. Den har i stort sett samma specifikationer och funktioner som Note 4 och även här följer S-Pen med i paketet. Telefonen presenterades för pressen på IFA mässan 2014.
Det som är unikt med designen av denna Phablet är att displayen är kurvad på höger sida och alltså löper ner över kanten. Denna del av skärmen används som en utökad display där du kan installera dom appar du använder mest, se notifikationer och annan information. Du kan interagera med dessa utan att störa det du håller på med på den övriga displayen. När du tittar på film eller musik dyker mediekontrollerna automatiskt upp på kanten. När skärmen är i viloläge syns där tiden och dagens datum.
Den böjda displayen som löper över kanten är ett bra sätt att göra kanten mer användbar.
Displayen är på 5,6 tum och har 1440×2560 pixlar. Den är alltså något mindre än den som sitter på Galaxy Note 4.
Denna Phablet drivs av en Snapdragon 805 processor på 2,7 GHz samt har ett Ram minne på 3 GB. Den är alltså rejält kraftfull och klarar med lätthet av det mesta.
Note Edge finns i två olika varianter. Den ena med ett internminne på 32 GB och den andra på 64 GB.
Den har samma kamera på 16 Megapixlar som sitter i Note 4. Batteriet är på 3000 mAh med andra ord har det lite lägre kapacitet än på Note 4 som har ett batteri på 3220 mAh.
Note Edge kommer att finnas till försäljning samtidigt som sitt syskon Note 4. Priset är okänt eftersom telefonen inte är släppt på marknaden ännu men denna smartphone kommer förmodligen vara betydligt dyrare än Note 4.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar