Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 6 mars 2015

Samsung Galaxy S6 EdgeSamsung Galaxy S6 Edge är en unibody smartphone tillverkad av metall och glas precis som Samsung Galaxy S6 men den har en mer unik design. Displayen är nämligen böjd i en vinkel över telefonens kanter. Just glasets kurvning ger Galaxy S6 Edge en inovativ design samtidigt som displayen har nya funktioner. Den huvudsakliga tanken med skärmens utseende är att man lätt ska kunna se information på skärmen när den ligger på ett bord. Man kan färgkoda kontakter och sociala flöden när man får ny information blinkar den böjda delen av displayen i vald färg.
Denna smartphone är 142 mm hög och 70 mm bred. Tjockleken ligger på 7 mm. Med sin vikt på 132 gram är den något lättare än Samsung Galaxy S6.
Den har en QHD display på 5,1 tum och med 1440×2560 pixlar ger displayen en otroligt bra skärpa, kontrast och färgåtergivning.
Kameran är på 16 Megapixlar så den bör ge bra bilder. Det är förövrigt samma kamera som sitter i Samsung Galaxy S5.
S6 Edge har även den en fingeravtrycksläsare men den låses numera upp med ett tryck istället för en svepande rörelse som var fallet hos föregångaren. Detta är en klar förbättring eftersom det tidigare uppstod problem om man inte drog fingret över läsaren på exakt rätt sätt.
Batteriet är på 2600 mAh. Detta är okej men det kunde ha varit bättre.
Den här mobiltelefonen har 3GB Ram minne samt drivs av en 64 bitars åttakärnig Exonys processor på 2,1 Ghz. Processorn är Samsungs egentillverkade.
Internminnet är på 32, 64 eller 128 GB och eftersom detta är en unibody smartphone finns inget minneskort.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar