Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 19 maj 2015

LG G4 StylusLG G4 Stylus är som namnet indikerar en phablet med en inkluderad smart penna. Stylus pennan gör det bland annat möjligt att lättare göra skisser och anteckningar direkt på displayen. Naturligtvis har pennan fler funktioner än så.
Man kan se LG G4 Stylus som en billigare konkurrent till Samsungs Note serie. Detta är dock en smartphone i mellanklassen så den har långt ifrån lika fantastiska specifikationer som till exempel Samsung Galaxy Note 4. 
Displayen har samma storlek som hos Note 4 ,det vill säga 5,7 tum men den har mycket lägre antal pixlar. Displayen är på 1280×720 pixlar. Det är en okej display men knappast någon QHD display.
En hel del av dom funktioner som finns i toppmodellen LG G4 finns även i denna mobiltelefon. Gesture Shot som gör det möjligt att ta selfies med hjälp av gester är en av dessa. Knock Code och Glance View är ytterligare två användbara funktioner som bör nämnas. Med hjälp av Knock Code kan du låsa upp skärmen med ett bestämt mönster av knackningar på densamma. Det är alltså en säkerhetsfunktion som hindrar obehöriga att använda din smartphone.
Glance View innebär att du kan se information utan att väcka displayen från släckt läge. Du kan till exempel se missade samtal, om du har fått något nytt sms eller mail. Man kan även se dagens datum och vad klockan är.
LG G4 Stylus har ett Ram minne på 1GB samt ett internminne på 8 GB. Detta är lite i minsta laget. Jag brukar rekommendera att man har minst så mycket men helst mer än så. Ett litet Ram minne kan nämligen göra din mobiltelefon långsam samt kan medföra att den laggar. Ett för litet internminne är inte heller så bra eftersom telefonen då fort blir fullproppad vilket gör att den blir i det närmaste obrukbar. Tänk på den plats själva operativsystemet och förinstallerade appar tar upp av internminne. Du har ej 8 GB till dit förfogande. 
Det finns plats för ett MicroSd kort.
Denna smartphone drivs av en fyrkärnig Snapdragon 410 processor på 1,2 Ghz vilket är en typ av processor som är vanlig i lite billigare mobiltelefoner.
Kameran är på 13 Megapixlar.
Batteriet är på 3000 mAh vilket är en vanlig storlek i så kallade phablets. Med tanke på displayen och processorn bör batteriet klarar minst en dag på en laddning.
Det förinstallerade operativsystemet är Android 5.0 Lollipop och det är den näst senaste versionen. Det rekommenderade priset är 2990 kr.
LG G4 Stylus finns även i en billigare variant men då rör det sig om en 3G Mobil istället.
Telefonen finns i färgerna Metallic silver eller i vitt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar