Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 19 juni 2015

Huawei P8 LITEHuawei P8 LITE är en billigare variant av den vanliga P8 men med en något mindre storlek på displayen, även om skillnaden ej är så stor och en liknande design.
Den har en display på 5 tum och med 720×1280 pixlar. Skärmen har alltså ett mindre antal pixlar än den dyrare Huawei P8 som för övrigt är tillverkad av metall och glas. Denna variant däremot är tillverkad av högkvalitativ plast. Det är en platt unibody mobil med rundade hörn. P8 LITE är 143 mm hög och bredden är på 70,6 mm. Tjockleken ligger på 7,7 mm. Den är tunn och väldesignad men inte lika lyxig som den betydligt dyrare Huawei P8.
Displayen är okej och har en bra skärpa. Det negativa är att färgen svart blir mer mörkgrå än just svart och ytterligare en nackdel är att färgåtergivningen blir lite dålig när man håller telefonen i vissa vinklar.
Huawei P8 LITE har ett Ram minne på 2GB samt ett internminne på 16 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 128 GB.
Den drivs av en åttakärnig HiSilicon Kirin 620 processor på 1,2 Ghz. Processorn är med andra ord långt ifrån toppmodellernas men det är inte så underligt eftersom det rör sig om en budgetmobil. Man får helt enkelt det man betalar för.
Batteriet är på 2200 mAh och klarar nätt och jämnt en dag på en laddning.
Den har en kamera på 13 Megapixlar och denna kamera har både autofokus och LED blixt.
Huawei P8 LITE är en bra billigare smartphone med snygg premium design. Chassit ger helt enkelt ett intryck av lyx men invändigt är den helt enkelt en budgetmobil med budget specifikationer. Denna mobiltelefon är ett bra alternativ för dig som har en lite tight budget. Huawei P8 LITE kostar runt 2500 kr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar