Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 20 augusti 2015

One Plus One VS One Plus 2.


One Plus är företaget som satsar på att ta fram smartphones med topp specifikationer men till ett betydligt billigare pris än motsvarande flaggskepps mobiler på marknaden. Deras mobiltelefoner kostar mellan 2000 kr till 3000 kr mindre än konkurrenternas och detta är bland annat möjligt genom att dom inte spenderar särskilt mycket pengar på marknadsföring, och att dom säljer sina telefoner själva utan mellanhänder. 
Företaget har nyligen lanserat sin andra smartphone nämligen One Plus 2 vilket är uppföljaren till förra årets One Plus One.
Vilken av dessa phablets ska man då köpa? 
Båda mobilerna har en display på 5,5 tum och 1080×1920 pixlar.
Rent designmässigt är båda mobiltelefonerna välkonstruerade samt har en atraktiv design. Däremot är One Plus 2 mer premium eftersom den har en ram av metall som löper runt dess kanter. En annan tydlig skillnad är att denna har en fingeravtrycksläsare vilket One Plus One alltså inte har.
Telefonerna har samma huvudkamera på 13 Megapixlar och med autofokus och LED blixt. Det går att ta mycket bra bilder med dessa två smartphones.
One Plus One finns i två olika varianter. Den ena med 16 GB internminne och den andra med 64 GB internminne och båda varianterna har ett Ram minne på 3 GB.
One Plus 2 finns även den i två olika versioner. Den ena med ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 16 GB. Den andra har ett Ram minne på hela 4 GB samt ett internminne på 64 GB.
One Plus 2 har ett batteri på 3300 mAh och One Plus One har ett batteri på 3100 mAh. Batteriet har med andra ord blivit lite större så det är möjligt att det räcker längre på en laddning. Detta är dock inte helt säkert eftersom telefonerna har olika processorer så dom kan använda olika strömkapacitet.
One Plus One har en fyrkärnig Snapdragon 801 processorer på 2,5 Ghz. Denna processor var alldeles ny när One Plus One lanserades och användes i många av 2014 års toppmodeller.
Den nya One Plus 2 använder även den en ny och vanlig processor. Den drivs av en åttakärnig Snapdragon 810 processorer på 1,8 Ghz.
Dessa två mobiltelefoner har sina fördelar. One Plus One har gått ner i pris och går nu att beställa direkt från One Plus utan inbjudan.
One Plus 2 som är en nyare mobiltelefon har ju nyare och därmed bättre specifikationer. Den kostar därför också mer än One Plus One. One Plus 2 är tyvärr svårare att köpa eftersom man behöver en inbjudan för att få beställa telefonen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar