Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 17 augusti 2015

Samsung Galaxy S6 Edge Plus


Samsung Galaxy S6 Edge Plus är en ny större variant av vanliga Samsung Galaxy S6 Edge. Mobilens chassi är gjort i glas och metall. Att den är delvis gjord i glas gör denna phablet lite hal att hålla i så risken att tappa mobiltelefonen är ganska hög. Detta gäller naturligtvis även den vanliga Samsung Galaxy S6 Edge som ju har samma design som Samsung Galaxy S6 Edge Plus. Den största skillnaden mellan dessa är storleken på telefonen men på insidan finner man små förbättringar. Eftersom denna variant är en phablet är batteriet naturligtvis större. Batteriet är på 3000 mAh och stöder både trådlös laddning och snabbladdning.
Displayen har samma storlek som dom senaste mobilerna i Note serien det vill säga 5,7 tum. Denna skarpa display är på 2560×1440 pixlar. Dess kanter är som hos Samsung Galaxy S6 Edge böjda.
Det finns en mängd funktioner som är anpassade för att vara på den böjda skärmens kanter bland annat People Edge, Notification stream och Night clock.
Man har förutom det lagt till funktionen Apps Edge Screen som gör det möjligt att ha genvägar till valfri app på skärmkanterna.
Det är förstås bra att telefonens kanter har blivit ändå mer användbar så att det inte bara är en designmässig sak.
Samsung Galaxy S6 Edge Plus har ett Ram minne på 4 GB vilket är en ökning från den vanliga versionen.
Den har ett internminne på 32 eller 64 GB samt drivs av en åttakärnig Exonys 7420 processor på 2,1 Ghz. Denna processor är för övrigt samma som sitter i Samsung Galaxy Note 5.
Huvudkameran är på 16 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 5.1.1 Lollipop vilket är en av dom senaste uppdateringarna. Eftersom detta är en flaggskepps mobil kommer den fortsätta att få uppdateringar i åtminstone två år efter lanseringen.
Denna phablet kommer till skillnad mot Samsung Galaxy Note 5 släppas till försäljning i Sverige. Priset på 32 GB varianten kommer landa på runt 7990 kr och den med större inbyggt minne kommer kosta 8990 kr. Det är alltså långt ifrån någon billig smartphone.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar