Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 4 augusti 2015

Sony Xperia C5 Ultra


Sony Xperia C5 Ultra har presenterats och det är en rejäl phablet med en LCD display på hela 6 tum. Det rör sig om en HD display på 1080×1920 pixlar. Den stora displayen gör att mobiltelefonen är en riktig nöjesmaskin. Det är en stor fördel med en stor skärm när man tittar på film, videos eller spelar spel. Det blir även lättare att skriva olika texter och dokument. Nackdelen när displayen är så här stor är att det blir svårt att ha långa telefonsamtal eftersom det blir jobbigt att hålla upp mobilen mot örat. Detta går dock att lösa genom att använda handsfree.
Den har en unibody konstruktion och displayen löper nästan till telefonens kanter vilket gör att den är smalare än vad den kan ha varit. Den är trots det en stor mobiltelefon som är något högre än Nexus 6 och Iphone 6 Plus. Däremot är den relativt tunn med sin tjocklek på 8,2 mm.
Sony Xperia C5 Ultra finns i färgerna svart, vitt eller mint grönt.
Denna phablet är inte vattentät vilket Sonys toppmodeller brukar vara men detta är förstås inte någon flaggskepps mobil.
Sony Xperia C5 Ultra har ett Ram minne på 2 GB samt ett internminne på 16 GB. Det finns plats för ett MicroSd kort på upp till 200 GB. 
Denna phablet har en 64bitars åttakärnig MediaTek MTK6752 processor på 1,7 Ghz.
Både främre och bakre kameran är på 13 Megapixlar. Den främre kameran har autofokus medan den bakre kameran har autofokus, LED blixt och en Exmor RS sensor. Båda kamerorna är alltså väldigt bra och ger fina skarpa bilder.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 5.0 Lollipop med Sonys skinn.
Batteriet är på 2930 mAh. Alltså samma batteri som sitter i Sony Xperia Z3 som är en mindre smartphone.
Trots detta ska Sony Xperia C5 Ultra klara upp till två dagar på en laddning.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar