Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 22 september 2015

LG Class


LG Class har presenterats och det är tillverkarens första smartphone som är byggd av metall. Mobiltelefonen kommer i alla fall till en början endast att säljas i LGs hemland Korea men är ändå intressant. Dels för att den kanske kan säljas även i övriga världen  vid ett senare tillfälle och för att den är konstruerad av ett nytt material. Det betyder att kommande flaggskepps mobiler från LG mycket väl kan komma att bli tillverkade i samma material.
Så var fallet med Samsung som släppte Samsung Galaxy Alpha före Samsung Galaxy S6. Båda dessa mobiltelefoner är tillverkade i metall.
LG Class är som sagt en unibody smartphone byggd av metall och den ligger i mellansegmentet. Likt de flesta av LGs smartphones sitter Powerknappen och volymknapparna placerade på baksidan av mobiltelefonen. Dessa sticker upp från mobiltelefonens chassi vilket gör att mobilen inte ligger plant när den läggs på en plan yta. Detta är förstås synd. På till exempel LG G4 ligger både knapparna och kameralinsen plant efter mobilens yta och det är synd att dom inte har gjort på samma sätt här.
Denna smartphone har en IPS display på 5 tum och denna display har 1280×720 pixlar.
Displayens kanter är lätt kurvade runt mobiltelefonens kanter. Denna design detalj kallas 2,5 D.
Mobiltelefonen har ett Ram minne på 2 GB samt ett internminne på 16 GB. Detta är klart godkänt men det hade ju förstås varit bättre med lite mer internminne eftersom en stor del redan är förbrukad av operativsystemet och förinstallerade appar. Det internminne tillverkarna anger är den totala minneskapasiteten så tänk inte att du har 16 GB till ditt förfogande.
LG Class har dock plats för ett MicroSd kort på upp till otroliga 2 TB.
Denna smartphone drivs av en fyrkärnig Snapdragon 410 processor på 1,2 Ghz. Denna processor är vanligt förekommande i budgetmobiler. Det är långt ifrån den kraftfullaste på marknaden men den arbetar på bra.
Huvudkameran är på 13 Megapixlar och har en mängd funktioner.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Batteriet är på 2050 mAh vilket är lite lite för det innebär att den behöver laddas rätt ofta.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 5.1.1 Lollipop.
LG Class finns i färgerna svart, silver eller guld. Priset ligger på 340 dollar vilket motsvarar ungefär 2800 kr. Det är samma pris som One Plus One kostar och den har bättre specifikationer.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar