Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 16 september 2015

Sony Xperia Z5 CompactSony Xperia Z5 Compact har presenterats och är en av tre nya toppmodeller från Sony. Detta är alltså mini varianten och den har som vanligt när det gäller Sony ovanligt bra prestanda för att vara en mini modell av toppmodeller. Dom flesta andra tillverkares mini varianter på flaggskepps mobiler har betydligt sämre specifikationer. 
Sony Xperia Z5 Compact har en lite klumpig och rektangulär konstruktion. Detta gör designen lite tråkig. Den är inte heller tillverkad av samma premium material som dom två övriga mobilerna i samma serie. Dessa är tillverkade av glas och metall och Sony Xperia Z5 Compact är istället byggd av plast. Bakstycket är dock täckt av frostat glas.
I Powerknappen på telefonens ena kant sitter en fingeravtrycksläsare. Detta är en något ovanlig placering då dom flesta tillverkare placerar fingeravtrycksläsaren i hemknappen under displayen eller på baksidan av mobiltelefonen.
Sony Xperia Z5 Compact är både IP68 och IP65 certifierad vilket innebär att den är vattentät och dammtålig. Samtliga av tillverkarens toppmodeller är vattentäta. Något dom är ensamma om på marknaden men trots detta säljer Sony mycket förre mobiltelefoner än till exempel Apple och Samsung vilket är lite märkligt.
Den har en LCD display på 4,6 tum och har 1280×720 pixlar.
Ram minnet är på 2GB där vanliga Sony Xperia Z5 har 3 GB. Internminnet är på 32 GB.
Den drivs av en åttakärnig Snapdragon 810 processor på 2 Ghz. Det är med andra ord en väldigt bra och snabb processor. Processorn hade i början när den släpptes upphettnings problem men dessa problem är numera åtgärdade. Smartphones med samma processor brukade bli lite för varma vid hård belastning.
Kameran är på 23 Megapixlar har Exmor RS bildsensor samt hybrid autofokus som gör att telefonen fokuserar väldigt snabbt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteriet är på 2700 mAh och bör med lätthet räcka  minst en dag på en laddning. Sonys lite dyrare smartphones är kända för att ha en mycket bra batteritid. Dom är väldigt duktiga på att få ut mesta möjliga ur sina batterier.
Operativsystemet som kommer förinstallerat är Android 5.1.1 Lollipop. Alltså en av dom senaste uppdateringarna.
Ett rekommenderat pris ligger på 5790 kr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar