Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 8 september 2015

Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5 har en mer robust konstruktion samt är något tjockare en Sony Xperia Z3.
Det löper en metallram runt dess kanter och den har en baksida av borstad metall vilken är täckt av ett lager glas. Även fronten är täckt av glas. Xperia Z5 har en liknande design som tidigare flaggskepps mobiler från Sony. Här finns endast små förändringar. Den största förändringen är nog att telefonen har en fingeravtrycksläsare på ena kanten av telefonen. Denna fingeravtrycksläsare sitter i Powerknappen. Detta är en något ovanlig placering då dom flesta tillverkare placerar sin fingeravtrycksläsare i hemknappen under displayen eller på baksidan av mobiltelefonen. Om det är en bra placering får ni besluta själva.
Sony Xperia Z5 drivs av en åttakärnig Snapdragon 810 processor. Har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB. Minneskapasiteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 200 GB. På minneskortet går det däremot inte att spara applikationer eller spel. Film, bilder, musik och olika dokument går däremot bra att spara där.
Som vanligt när det gäller Sonys dyrare smartphones är den vattentät. Den har IP klass 68 vilket innebär att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i 30 minuter.
Sony Xperia Z5 har en IPS display på 5,2 tum och denna har 1920×1080 pixlar. Det rör sig alltså om en HD display. Många av konkurrenternas smartphones har QHD displayer. Till exempel Samsung Galaxy S6 och LG G4 som båda två har 1440×2560 pixlar.
En mindre pixeltäthet innebär dock att batteriet drar mindre ström vilket ju är en fördel i sammanhanget.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 5.1.1 Lollipop vilket är en av dom senaste uppdateringarna från Google.
Kameran är på 23 Megapixlar och startar och fokuserar väldigt snabbt. Kameran har både autofokus och LED blixt.
Batteriet är på 2900 mAh och klarar av två dagar på en laddning vid vanlig användning.
Sony Xperia Z5 är en lyxig och dyr unibody mobil. Priset ligger runt 6990 kr. Man kan få betydligt billigare smartphones med liknande specifikationer. Mobiler som kostar nästan hälften så mycket. 
Denna smartphone börjar att säljas i Oktober. För dig som trots det höga priset vill köpa en Sony Xperia Z5 rekommenderar jag att vänta lite med ett köp eftersom det finns vissa saker som indikerar att mobilens pris snart kommer att sänkas. En prissänkning har nått England redan innan mobilen har börjat säljas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar