Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 17 september 2015

ZTE Blade V6ZTE Blade V6 är en välkonstruerad budgetmobil som har ett chassi av aluminium men en front som är helt täckt av glas. Detta glas är fint avrundat runt kanterna.
ZTE Blade V6 har en display på 5 tum och denna display har 1280×720 pixlar. Tyvärr är displayen lite av en fingeravtrycks magnet så den behöver torkas rent relativt ofta. Hemknappen är rund och sitter under displayen. På vardera sidan sitter ytterligare två knappar men dessa är dolda på samma sätt som hos konkurrenten Samsung.
Denna unibody smartphone har dubbla sim kort platser så den bör passa dig som reser mycket mellan två olika länder och därför vill ha två olika lokala sim kort. Men den passar även dig som vill ha både en jobbtelefon och privat telefon i samma mobil.
ZTE Blade V6 har ett Ram minne på 2 GB samt ett internminne på 16 GB. Minneskapasiteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 128 GB.
Denna budgetmobil drivs av en MediaTek MT6735 processor på 1,3 Ghz. Processorn arbetar på bra utan problem.
Batteriet är på endast 2200 mAh vilket är lite i minsta laget. Ett så pass litet batteri bör man bli tvungen att ladda ofta. Jag brukar rekommendera ett batteri på minst 2300 mAh.
Huvudkameran på baksidan är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
ZTE Blade V6 finns i färgerna grå, silver eller guld.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är ett rätt så rent Android 5.0.2 Lollipop. Det är förstås mycket positivt med ett rent operativsystem som därmed varken tynger ner systemet så att mobilen blir betydligt långsammare än den hade behövt vara och samtidigt ökar lagringsutrymmet.
Det som avgör om jag kan rekommendera att man ska köpa denna smartphone är helt klart priset. Om den blir för dyr finns många bättre mobiltelefoner som kostar mindre men om ZTE lyckas hålla ett lågt pris är detta helt klart ett bra köp.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar