Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 9 oktober 2015

Microsoft Lumia 950 XLMicrosoft Lumia 950 XL är en nyligen presenterad smartphone med operativsystemet Windows. Detta är en av tre nya mobiltelefoner från Microsoft och detta är den som är störst av dessa tre.
Denna phablet kommer med helt nya Windows 10 förinstallerat och är en av två flaggskepps mobiler.
Microsoft Lumia 950 XL är tillverkad av  matt plast och har en enkel, vanlig design. Här finns inget som sticker ut rent designmässigt.
Den har en AMOLED display på 5,7 tum och har 2560×1440 pixlar. Det rör sig alltså om en QHD display som dessutom är täckt av Gorilla Glas 4. Detta glas skyddar displayen från repor och andra lättare skador. Den andra flaggskepps mobilen Microsoft Lumia 950 har Gorilla Glas 3 istället.
Denna phablet drivs av en åttakärnig Snapdragon 810 processor på 2 Ghz. Har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB. Minneskapasiteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 200 GB.
Batteriet är på 3340 mAh och är ett lämpligt val för en phaplet av den här kalibern. En stor QHD display i kombination med en kraftfull processor drar nämligen mycket ström.
Microsoft Lumia 950 XL har den nya USB Typ C porten vilket både har sina fördelar och nackdelar. Det blir nödvändigt att investera i flera laddare eftersom sannolikheten att dina kompisar och bekanta har samma typ av laddare är liten.
Om du glömt din laddare hemma får du därmed svårt att låna en laddare av någon.
Huvudkameran är på 20 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator och LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Priset på denna phablet landar på runt 5300 kr men moms är då inte inräknad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar