Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 28 oktober 2015

Oppo Neo 7


Oppo Neo 7 är en ny budgetmobil med en snygg design. Den är tillverkad av glas och plast och är välkonstruerad. Dess kanter är avrundade vilket gör mobiltelefonen skön att hålla i handen.
Det som skiljer Oppo Neo 7 från många andra budgetmobiler är helt klart designen.
Fler och fler tillverkare satsar på mobiltelefoner i mellansegmentet på grund av att marknaden för toppmodeller har minskat.
Oppo Neo 7 har en LCD display på 5 tum och denna display har 540×960 pixlar.
Ram minnet är på endast 1 GB och den har ett internminne på 16 GB. Det finns plats för ett MicroSd kort på upp till 128 GB. Det finns även en 3G modell och den klarar av ett MicroSd kort på upp till 32 GB. Den mobil jag har skrivit om här är 4G modellen.
Denna billiga smartphone drivs av en fyrkärnig Snapdragon 410 processor på 1,2 Ghz. Detta är en vanlig processor i billigare mobiltelefoner.
Huvudkameran är på 8 Megapixlar och har LED blixt. Den främre kameran är på 2 Megapixlar.
Batteriet är på 2420 mAh. Jag brukar rekommendera ett batteri på minst 2300 mAh eftersom batteriet annars behöver laddas ofta. Endast i riktigt billiga lågbudgetmobiler kan ett mindre batteri än så fungera. Dessa har nämligen svagare processorer och mindre pixeltäta displayer vilket innebär att dom förbrukar mindre ström.
Oppo Neo 7 kommer med operativsystemet Android 5.1.1 Lollipop förinstallerat.
Den finns i färgerna svart eller vitt och priset landar runt 200 dollar vilket motsvarar ungefär 1700 kr men ett svenskt pris kommer vara något högre än så på grund av moms och avgifter.
Oppo Neo 7 är ett bra alternativ för dig som inte vill spendera mycket pengar på din smartphone men ändå få en fint designad mobiltelefon. Den ser helt klart betydligt dyrare ut än vad den faktiskt är.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar