Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 14 oktober 2015

ZTE Axon MiniZTE Axon Mini är egentligen inte särskilt liten. Den har nämligen en AMOLED display på 5,2 tum och denna display har 1080×1920 pixlar. Det vill säga en HD display.
Den kallas för mini eftersom den större modellen ZTE Axon Pro som har en display på 5,5 tum och i jämförelse är ZTE Axon Mini mindre.
Mobiltelefonen är byggd av samma sorts aluminium som används i flygplanet Boeing 787. Det rör sig alltså om en aluminium av hög kvalitet. Den här mobiltelefonen är helt enkelt välkonstruerad och har en mer premium design. På baksidan sitter en fingeravtrycksläsare. Telefon har förutom detta även en ögonscanner.
Displayens kanter är lätt böjda och detta kallas för 2,5 D. ZTE Axon Mini har en extra tryckkänslig skärm som känner igen olika nivåer av beröring. Beroende på hur hårt du trycker på displayen kan du aktivera olika funktioner.
ZTE Axon Mini har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB. Detta bör räcka gott och väl men om man vill utöka minneskapasiteten ytterligare finns det plats för ett MicroSd kort på upp till 128 GB.
Denna lyxiga smartphone drivs av en åttakärnig Snapdragon 616 processor på 1,5 Ghz. Det rör sig om en mycket bra processor men den är långt ifrån lika kraftfull som till exempel Snapdragon 810 eller Snapdragon 808 som är vanligt förekommande i toppmodeller.
Batteriet är på 2800 mAh vilket är en bra storlek på batterier.  I en jämförelse kan man nämna att så kallade phablets med en display storlek på från 5,5 tum brukar ha ett batteri på runt 3000 mAh.
Detta batteri bör därför klara minst en dag på en laddning. Troligen något mer men det är svårt att bedöma eftersom många faktorer påverkar.
Huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och det är ovanligt bra för att vara en främre kamera.
Priset ligger på 379 dollar vilket motsvarar ungefär 3100 kr men räkna med ett högre pris för oss i Sverige.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar