Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

söndag 8 november 2015

Blackberry PrivBlackberr Priv har precis lanserats och är något så ovanligt som en Blackberry mobil med Androids operativsystem. Detta företags smartphones har nämligen alltid deras egna operativsystem. Blackberry 10 är ett bra operativsystem men deras utbud bland applikationer och spel är något begränsat vilket är en nackdel.
I Blackberry priv kombineras dock ett i det närmaste rent Android med Blackberrys säkerhetslösningar. 
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 5.1.1 Lollipop.
Blackberry Priv är en mycket tunn och välkonstruerad smartphone. Den är dock inte så tunn att specifikationerna lider av det.
Displayen är på 5,4 tum och har 1440×2560 pixlar. Det rör sig alltså om en QHD display som är skyddad av Corning Gorilla glas 4. Likt Samsung Galaxy S6 Edge är skärmens kanter lätt kurvade.
Samtidigt som Blackberry Priv har en stor AMOLED display har den också ett urskjutbart Qwerty tangentbord. Om man inte vet om att tangentbordet finns kan man lätt missa att det finns när det är i inskjutet läge. Telefonen har en ram av metall och bakstycket består av gummerad plast.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB. Det finns även plats för ett MicroSd kort.
Den drivs av en sexkärnig Snapdragon 808 processor på 1,4 Ghz. Detta gör denna smartphone till en kraftfull enhet som klarar dom flesta arbetsuppgifter utan några som helst problem.
Den bakre huvudkameran är på 18 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på endast 2 Megapixlar och ger med andra ord betydligt sämre bilder än den mycket bra bakre kameran.
Batteriet är på otroliga 3410 mAh. Det är smått fantastiskt att Blackberry har lyckats få plats med ett så stort batteri med tanke på hur tunn mobilen är. Den har en tjocklek på 9,4 mm.
Förutom dom effektiva säkerhetsfunktionerna finns här även många andra användbara funktioner. När du till exempel lägger ner din Blackberry Priv med fronten nedåt på ett bord går den automatiskt in i sparläge. Den släcker alltså ned allt som inte behöver vara aktivt när du inte använder din mobiltelefon.
Blackberry Priv är en mycket intressant smartphone som mest passar dig som arbetar på kontor eller dig som är egenföretagare. Detta är en mer säker smartphone än dom flesta andra mer vanliga mobiltelefoner på marknaden just nu.
Tyvärr kommer Blackberry Priv vara lite dyr till en början. Priset kommer nämligen att landa på runt 7000 kr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar