Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 3 november 2015

Cat S40Cat S40 är en tålig smartphone som riktar sig mot byggarbetaren.
Den är byggd av aluminium och gummerad plast. Portarna i den robusta mobiltelefonen täcks av flikar av aluminium. Telefonen är tjock och välkonstruerad. På mobilens långsidor finns en ram av aluminium som skyddar telefonen när man tappar den. Kortsidan vars hörn är böjda är byggd av gummi.
Cat S40 är IP 68 certifierad och innebär i det här fallet att den kan ligga på 1 meter djupt vatten i upp till 60 minuter. Dessutom tål den saltvatten.
Den är även MIL STD 810 G certifierad vilket innebär att den utan problem klarar av att tappas på ett betonggolv från 1,8 meters höjd. Den tål också vibrationer och solstrålning. Detta är helt enkelt en väldigt tålig mobiltelefon.
Oftast lider tåliga smartphones av sämre specifikationer och så är också fallet här.
Cat S40 har en 4,7 tums LCD display på 540×960 pixlar. Det rör sig alltså långt ifrån om en HD display så förvänta dig inte så mycket. Displayen är okej. Inte mer än så och jag ser gärna betydligt bättre displayer i kommande Cat mobiler.
Ram minnet är på 1 GB och internminnet är på 16 GB. Detta är godkänt men det hade ju inte skadat om det hade varit bättre.
Minneskapasiteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 64 GB.
Denna tåliga smartphone drivs av en fyrkärnig Snapdragon 210 processor på 1,1 Ghz. Denna processor är vanligt förekommande i lågbudgetmobiler. Den är något för svag vilket främst märks när man öppnar upp applikationer. Då sker nämligen en fördröjning på flera sekunder vilket i längden kan bli irriterande.
Den bakre huvudkameran är på 8 Megapixlar och den främre kameran är på 2 Megapixlar.
Det batteri som håller igång systemet är på 3000 mAh. Med tanke på den svaga processorn och displayens låga pixeltäthet bör detta batteri klara över en dag på en laddning vid normalt användande.
Cat S40 är en okej mobiltelefon men den har sina svagheter. Om du absolut behöver en tålig smartphone kan denna vara ett alternativ.
Priset på en Cat S40 ligger runt 4000 kr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar