Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 6 november 2015

Huawei Y6Huawei Y6 är en budgetmobil med okej specifikationer. Den har en enkel design och är byggd av en lite hal plast som gör att man ganska lätt kan tappa mobiltelefonen i backen. Detta blir dock inget problem om du köper ett mobilfodral till din Huawei Y6.
Mobilen är 8,5 mm tjock.
Den har en LCD display på 5tum och displayen har 1280×720 pixlar. Displayen är bra men det är svårt att se vad som visas på skärmen när man står i solen.
5 tums displayen är omgärdad av en tjock kant som gör att mobilen blir större än den hade behövt vara. Min LG G3 som har en display på 5,5 tum har nästan samma storlek. Detta är lite synd för den kunde ha varit mer kompakt och därmed lättare kunnat få plats i en byxficka.
Huawei Y6 har ett Ram minne på 1 GB samt ett internminne på 8 GB.
Den drivs av en fyrkärnig MSM8909 processor på 1,1 Ghz och denna processor klarar av vanligt användande utan problem.
Den bakre huvudkameran är på 8 Megapixlar och har LED blixt. Den främre är på endast 2 Megapixlar.
Batteriet är på 2200 mAh vilket är lite för lite. Jag brukar rekommendera ett batteri på minst 2300 mAh eftersom batteriet annars behöver laddas ofta. Detta påverkas naturligtvis av hur kraftfull processor mobiltelefonen har och hur bra displayen är. En toppmodell med HD display och betydligt kraftfullare processor lider förstås mer av ett litet batteri.
Denna budgetmobil kommer med operativsystemet Android 5.1 Lollipop förinstallerat. Det är bra för det är fortfarande den senaste versionen av operativsystemet. Detta är en lite billigare smartphone så du kan inte förvänta dig några uppdateringar av systemet. Tillverkarna brukar nämligen ytterst sällan satsa tid och pengar för att anpassa operativsystemet till budgetmobiler.
Huawei Y6 passar dig som inte har så stora krav på din mobiltelefon och som inte vill spendera mycket pengar på en smartphone.
Med sitt pris på runt 1700 kr är den helt enkelt ett billigt alternativ.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar