Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 12 november 2015

Oppo Neo 5s


Oppo Neo 5s är en prisvärd smartphone i nedre mellansegmentet med en solid metallkonstruktion. Bakstycket går att ta bort men batteriet är inbyggt och går inte att byta ut. Telefonen har en okej design men den sticker inte ut i mängden.
Den har en LCD display på 4,5 tum och denna display har 480×854 pixlar. Displayen är lite för liten för att man ska kunna avnjuta olika media på ett bra sätt. Med en så pass liten skärm blir det ju lite jobbigt att till exempel titta på film, surfa på nätet eller spela spel.
Displayen har dessutom en uppenbar blå överton vilket naturligtvis inte är så bra.
Oppo Neo 5s har ett Ram minne på 1 GB samt ett internminne på 8 GB. Minneskapasiteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till otroliga 128 GB.
Telefonen drivs av en fyrkärnig Snapdragon 410 processor på 1,2 Ghz.
Processorn klarar med lätthet av enklare uppgifter men när du spelar spel laddas dessa långsamt. När du väl börjar spela flyter det dock oftast på bra.
Oppo Neo 5s har en huvudkamera på 8 Megapixlar och den har både autofokus och LED blixt. Kameran är rolig och lätt att använda samt ger bra bilder. Bilderna blir till och med bra i lite mörkare miljöer.
Den främre kameran är på 2 Megapixlar.
Batteriet är på endast 2000 mAh vilket är på tok för lite. Ett så litet batteri behöver laddas ofta. Ett batteri som laddas ofta får även en kortare livslängd och i den här mobiltelefonen går det inte att byta ut batteriet själv.
Med tanke på den lilla och dåliga displayen och ett för litet batteri är Oppo Neo 5s ingen mobiltelefon jag kan rekommendera. Det finns många smartphones i samma prisklass som är bättre. Ett exempel är Samsung Galaxy A5 som har samma processor men bättre specifikationer i övrigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar