Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 12 november 2015

Runbo F-1Runbo F-1 är en tålig smartphone med bra specifikationer. Den är IP 67 certifierad vilket innebär att den tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter. Man kan också tappa mobilen från hög höjd eftersom den är konstruerad för att tåla lite hårdare tag. Chassit är otroligt stabilt och välkonstruerat. Runt mobiltelefonens långsidor löper en ram av gummi och hörnen är vinklade för att undvika skador när man tappar den i backen. USB porten är vattenskyddad vilket innebär att den inte har någon täckande lucka att krångla med. Risken med luckor är att om man inte lyckats stänga den på rätt sätt tar telefonen skada trots att mobilen är vattentät. Den risken är minimerad här. Runbo F-1 har däremot luckor över Sim kortsplatsen och hörlursuttaget. 
Tåligare mobiltelefoner har väldigt ofta sämre specifikationer eftersom tillverkaren spenderat mycket pengar på att ta fram en tålig smartphone. För att hålla nere priset blir man därmed tvungen att spara in på specifikationerna. Detta är dock inte riktigt fallet här. Runbo F-1 har bra prestanda.
Ram minnet är på 2 GB och internminnet är på 16 GB men den har också ett inbyggt minneskort på 32 GB. 
Den drivs av en åttakärnig MediaTek MT6752 processor på 1,5 Ghz. Detta är inte den kraftfullaste på marknaden men mobilen arbetar ändå på bra vid normalt användande.
Displayen är på 5,5 tum och har 1920×1080 pixlar. Skärmen har alltså en skarp HD display och detta är ytterligare något som är ovanligt hos mobiltelefoner av den här sorten.
Displayens storlek medför att Runbo F-1 är en stor smartphone och den är även rätt så tjock med sin tjocklek på 15 mm.
Den måste ju vara tjock för att bli så tålig som den faktiskt är. 
Kameran är på 8 Megapixlar. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteriet är på hela 5000 mAh och batteritiden blir därefter. Detta batteri klarar av mer än en dag på en laddning.
Priset på denna smartphone landar på 5995 kr. Denna phablet blir så pass dyr på grund av kombinationen av bra prestanda och tålig konstruktion. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar