Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

söndag 29 november 2015

Samsung Galaxy S6 Edge. En djupare inblick.Samsung Galaxy S6 Edge är en unikt designad unibody smartphone med en mer premium design.
Displayen är krökt och löper alltså över mobiltelefons kanter. Denna display är utformad för att komplettera telefonens huvudskärm och ge ett utökat utrymme för användaren.
Man kan till exempel se missade samtal, om man har fått ett sms eller mail på denna smartphones kanter och detta utan att huvud displayen behöver lysas upp.
Med People Edge kan du ställa in upp till fem kontakter på kanten av skärmen för att ge dig en snabb åtkomst till dessa därifrån.
Runt mobiltelefonens kanter löper en ram av aluminium men i övrigt är denna smartphone tillverkad av plast som har täckts över av ett lager glas. En mobil täckt av glas innebär förstås att det lätt fastnar fingeravtryck på den så den behöver torkas av med en trasa flera gånger om dagen.
Samsung Galaxy S6 Edge har en fingeravtrycksläsare placerad i hemknappen. Det finns dessutom en hjärtmonitor där du kan läsa av vilken puls du har. Denna är placerad på mobilens baksida.
Det mest intressanta med den här mobiltelefonens konstruktion är förstås den böjda displayen.
Denna display är av typen Super AMOLED och är på 5,1 tum. Eftersom displayen har 1440×2560 pixlar betyder det att den har en pixeltäthet på hela 577 vilket är mycket bra.
Det rör sig med andra ord om en av dom bästa displayerna på marknaden.
Samsung Galaxy S6 Edge har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på antingen 32, 64 eller 128 GB. Man måste klara sig på det minne som redan finns i mobilen eftersom här inte finns någon plats för ett minneskort. Det är en av dom saker man har varit tvungen att ta bort för att kunna få fram en tunn  och ellegant unibody konstruktion. Det innebär även att batteriet inte går att byta ut då bakstycket inte går att ta loss.
Batteriet är på 2600 mAh och stödjer både trådlös laddning och snabbladdning.
Det är bra att möjligheten till snabbladdning finns eftersom batteriet töms relativt fort på grund av displayens pixeltäthet samt den kraftfulla processorn. Batteriet klarar nätt och jämnt en dag på en laddning vid normalt användande.
Denna smartphone drivs av en åttakärnig Exonys 7420 processor på 2,1 Ghz. Detta är en supersnabb och kraftfull egentillverkad processor som klarar av allt utan problem.
Eftersom detta är en toppmodell från Samsung finns förstås Samsung Pay vilket gör det möjligt att säkert betala med telefonen.
Huvudkamerans kameralins sticker ut något från mobilens baksida och detta gör att mobilen inte ligger helt plant när den ligger på till exempel ett bord. Detta är tyvärr något man får leva med när man vill ha en tunn mobiltelefon.
Kameran är på 16 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator och LED blixt. Denna kamera är helt klart en av dom bästa kamerorna just nu. Den ger otroligt bra, skarpa bilder med utmärkt bildkvalitet.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Både Samsung Galaxy S6 Edge och den mer vanliga Samsung Galaxy S6 är ett stort steg framåt när det gäller byggkvalitet och design. Tidigare har samtliga av Samsungs mobiltelefoner haft en liknande plastdesign. Man har inte kunnat se någon skillnad mellan en budgetmobil och en av deras toppmodeller.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar