Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 25 november 2015

Xiaomi Redmi Note 3Xiaomi Redmi Note 3 är en nyligen presenterad phablet. Den har en unibody konstruktion samt är tillverkad nästan uteslutande av metall men toppen och botten är av plast. Detta för att förbättra anten mottagningen. Den har likt många smartphones numera en fingeravtrycksläsare och denna är placerad på baksidan av mobiltelefonen.
Denna phablet väger 164 gram och har en tjocklek på 8,65 mm så den är varken den lättaste eller tunnaste mobilen på marknaden.
Xiaomi Redmi Note 3 har däremot ett gigantiskt batteri på 4000 mAh som bör klarar ett par dagar på en laddning.
En vanlig batteristorlek hos phablets i den här storleken brukar vara på runt 3000 mAh. Detta batteri är med andra ord betydligt mycket större än normalt.
Displayen är på 5,5 tum och har 1080×1920 pixlar. Den har alltså en HD display av hög kvalitet.
Ram minnet är på 2 GB samt internminnet är på 16 GB eller 32 GB beroende på vilken variant du väljer. Ram minnet hos konkurrenternas toppmodeller är på 3 GB och ibland till och med mer.
Att denna smartphone har ett lägre Ram minne kan på sätt och vis påverka mobilen vid hög arbetsbelastning.
Mobilen drivs av en åttakärnig MediaTek Helio X10 processor så den bör vara snabb och kraftfull.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Xiaomi säljer ingen av sina mobiltelefoner i Sverige så du som är intresserad blir tvungen att köpa den via importörer. Xiaomi Redmi Note 3 är dock betydligt billigare än konkurrenternas toppmodeller med liknande prestanda och byggkvalitet.
Den billigare varianten kostar motsvarande 1200 kr och den något dyrare kostar motsvarande 1500 kr men tänk på att det är priset före moms. Telefonerna kommer bli några hundralappar dyrare men det är fortfarande mycket billigt med tanke på vad man får för pengarna. Xiaomi Redmi Note 3 passar dig som prioriterar prestanda och pris framför en känd tillverkare.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar