Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 10 december 2015

Iphone 6S. En återblick.Du har säkert redan upptäckt det men Iphone 6S är nästan identisk med föregångaren när det gäller designen. Detta är alltid fallet när Apple lägger till ett S efter namnet på mobilen. Dessa är uppdateringar av den föregående modellen och är alltså inte en helt ny mobiltelefon. Dom flesta förändringar har skett invändigt så om du vill ha en helt ny design får du helt enkelt vänta tills Iphone 7 släpps på marknaden någon gång nästa år (2016).
Både Iphone 6 och Iphone 6S har en elegant rundad unibody konstruktion och är byggda av högkvalitativ metall. Dessa telefoner är sköna att hålla i handen. I hemknappen under displayen finns en inbyggd fingeravtrycksläsare.
Operativsystemet i Iphone 6S är iOS 9 som är tillverkaren Apples helt egna operativsystem. IOS är ett enkelt system med få inställningsmöjligheter så en Iphone kan passa dig som vill ha ett system som är väldigt lätt att lära sig. För dig som vill kunna anpassa mycket i din smartphone för att passa din egna smak är en Iphone inte så bra.
Iphone 6S drivs av en dubbelkärnig Apple A9 processor på 1,8 Ghz.
Ram minnet är på 2 GB samt den har ett internminne på 16, 64 eller 128 GB. Det finns ingen plats för ett minneskort så om du tänker köpa en bör du noga tänka igenom hur mycket minne du behöver.
Den bakre huvudkameran är på 12 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt. Denna kamera är som vanligt när det gäller Iphone mycket bra. Dom har ofta mindre Megapixlar i sina kameror än konkurrenterna men lyckas ändå få fram kameror som ger högkvalitativa bilder.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Denna smartphone har en liten display på 4,7 tum på 750×1334 pixlar. Man kan jämföra med konkurrenternas displayer på deras toppmodeller och dessa har ofta 1920×1080 pixlar eller mer.
Batteriet är ett litet batteri på 1715 mAh. Jag brukar rekommendera ett batteri på minst 2300 mAh så detta batteri är väldigt litet. Trots att det är så litet räcker det ändå relativt länge mest beroende på att operativsystemet är så pass lätt och inte drar så mycket batteri när mobilen är i viloläge. När det gäller operativsystemet Android ligger appar på i bakgrunden även när mobiltelefonen ligger oanvänd vilket naturligtvis är en nackdel.
Iphone 6S har en mängd användbara funktioner som Apple Pay och 3D Touch för att nämna några.
Priset för denna smartphone är för högt med tanke på specifikationerna och displayens låga pixeltäthet. Displayen har en pixeltäthet på 326 att jämföra med till exempel en  LG G4 som har en pixeltäthet på 538.
Saken är den att för att bedöma om en mobiltelefon är bra kan man inte bara titta på specifikationerna även om dessa är viktiga. Lika viktigt är hur allt fungerar tillsammans. Det är dock synd att Iphone alltid har sämre specifikationer än sina närmaste konkurrenter.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar