Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

söndag 6 december 2015

Månadens fynd ( December 2015)


Sony Xperia M4 Aqua är en vattentät budgetmobil med okej specifikationer. Denna smartphone delar mycket av sin design med dom betydligt dyrare toppmodellerna från Sony och på håll kan den med lätthet misstas för till exempel en Sony Xperia Z3.
Sony Xperia M4 Aqua är dock tillverkad av plast och inte i metall.
En nackdel med den här mobiltelefonen är att den är onödigt stor. Trots att den har en display på 5 tum är den nästan lika stor som min LG G3 som har en display på 5,5 tum.
Displayen är som sagt på 5 tum och denna display har 720×1280 pixlar. Denna display är långt ifrån den bästa på marknaden men den håller ändå en relativt bra kvalitet. Displayen är skarp och har en bra betraktningsvinkel. Det är en skärm av typen LCD.
Ram minnet är på 2 GB samt den har ett internminne på 8 eller 16 GB.
Sony Xperia M4 Aqua drivs av en åttakärnig Snapdragon 615 processor på 1,5 Ghz. Denna processor är vanligt förekommande i budgetmobiler i mellanklassen. Det rör sig alltså om en bra processor som klarar av det mesta men som inte är lika kraftfull som dom processorer som sitter i dyrare smartphones. Den kan möjligen få kämpa mågon gång vid hög arbetsbelastning men oftast flyter allt på bra.
Den här mobiltelefonen är IP 68 certifierad vilket innebär att den är både dammtålig och vattentät. Den klarar av att ligga på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Du behöver inte vara orolig när du pratar i din mobiltelefon ute när regnet öser ner eller när du vistas i dammiga miljöer.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteriet är på 2400 mAh och klarar upp till två dagar på en laddning.
Om du gillar designen på Sonys dyrare mobiltelefoner men inte vill eller kan spendera så mycket pengar kan en Xperia M4 Aqua vara ett bra alternativ.
En Sony Xperia M4 Aqua kostar 2250 kr hos telefon shoppen och den kan också köpas hos komplett.se för 2290 kr. Detta är helt enkelt ett mycket bra pris. Den går att få billigare men då rör det sig om en fyndvara. Det vill säga ett reparerat exemplar eller ett skyltexemplar.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar