Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 23 december 2015

Microsoft Lumia 950.Microsoft Lumia 950 är en ny flaggskepps mobil från Microsoft. Den har bra specifikationer men designen är enkel. Denna mobiltelefon är konstruerad av plast och har ett tunnt avtagbart bakstycke som går upp över telefonens kanter. Hela bakstycket är gjort av formgjuten plast. Detta var en typ av design som tidigare var vanlig hos billiga Lumia modeller och det här är ju inte en sådan.
Detta val av design gör att Microsoft Lumia 950 inte känns så premium som en flaggskepps mobil faktiskt ska göra. Det är ju meningen att en toppmodell ska vara det allra bästa en tillverkare kan erbjuda. Det är alltså inte riktigt fallet här. I alla fall när det gäller designen. Kanterna är däremot lätt avrundade vilket gör att denna smartphone är skön att hålla i handen.
Specifikationerna är betydligt bättre. Microsoft Lumia 950 erbjuder en AMOLED display på 5,2 tum. Den har 1440×2560 pixlar vilket innebär att den har en QHD display. Glaset skyddas av Gorilla Glas 3 trots att Gorilla Glas 4 som är mer tåligt har tagits fram. Det hade varit trevligt med den starkare uppdateringen men det är långt ifrån någon katastrof.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB.
Minnet går att utökas med ett MicroSd kort på upp till 200 GB.
Denna smartphone har en sexkärnig Snapdragon 808 processor på 1,4 GHz. Detta är en kraftfull och duglig processor som är vanligt förekommande i lite dyrare flaggskepps mobiler.
Batteriet är på 3000 mAh vilket är bra med tanke på mobiltelefonens storlek. Ett så stort batteri är vanligt i betydligt större mobiltelefoner.
Den bakre huvudkameran är på otroliga 20 Megapixlar och har autofokus och triple LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Microsoft Windows 10. Det är den allra senaste uppdateringen av operativsystemet.
Det finns både fördelar och nackdelar med detta operativsystem. Det är inte ett av dom två mest populära operativsystemen så det påverkar tillgången till applikationer att tanka ner. Dom flesta apptillverkare anpassar sina appar till iOS eller Android.
Fördelen däremot är att det är ett lätt system som flyter på bra även i mobiltelefoner med lite sämre specifikationer samt att det är ett system som är lätt att lära sig. Likt Nexus 5X som jag bloggade om igår får den dessutom alla uppdateringar av operativsystemet Windows före alla andra.
Naturligtvis finns här många av Microsofts egna funktioner och applikationer. Här finns till exempel röstassistenten Cortana som du styr med rösten.
Microsoft Lumia 950 har en Iris scanner istället för den allt mer vanliga fingeravtrycksläsaren och detta gör denna mobil unik. Denna iris scanningsteknik ger en säker och häftig upplåsningsmetod.
Microsoft Lumia 950 är något av en besvikelse när det gäller designen. Jag hade väntat mig något lyxigare helst eftersom det var länge sedan Microsoft har lanserat en flaggskepps mobil. På senare tid har man mest släppt budgetmobiler. Numera är det budgetmobiler i mellanklassen som säljer bäst. Toppmodellerna har tyvärr blivit för dyra och i takt med att lite bättre budgetmobil bara har fått bättre prestanda har denna marknad ökat.
En Microsoft Lumia 950 kostar runt 5500 kr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar