Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 8 december 2015

Samsung Galaxy A3. 2016Samsung Galaxy A3 är en lågbudgetmobil som erbjuder en premium design till ett lite billigare pris men detta innebär naturligtvis att tillverkaren sparar in på något annat för att hålla nere priset. I det här fallet gäller det specifikationerna. Denna smartphone är den billigaste av tre i den nya A Serien.
Samsung Galaxy A3 är precis som dom andra två mobiltelefonerna byggd av en kombination av plast, glas och metall. Kanterna är täckta av en ram av metall och både fronten och baksidan är täckt av ett lager glas. Designmässigt har dessa smartphones en liknande design som föregångarna men dom har bland annat mer avrundade hörn.
Då detta är lågbudget alternativet i denna serie saknar den en fingeravtrycksläsare vilket dom andra mobilerna har. Den har även sämre specifikationer.
Samsung Galaxy A3 har en AMOLED display på 4,7 tum och denna display har 720×1920 pixlar.
Ram minnet är på 1,5 GB och internminnet är på 16 GB. Minneskapasiteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till otroliga 128 GB. Troligtvis går det dock ej att spara applikationer i minneskortet.
Denna smartphone drivs av en fyrkärnig egentillverkad Exonys processor på 1,5 Ghz. Exakt vilken processor det rör sig om är ännu okänt.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Kameran är som ofta är fallet när det gäller Samsungs kameror av bra kvalitet och ger bra bilder vid rätt ljusförhållanden. Men det är klart att det sitter bättre kameror i Samsungs toppmodeller.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteriet är på 2300 mAh och stödjer snabbladdning.
Batteriets storlek är på gränsen till att vara för litet. Jag brukar rekommendera ett batteri på minst den här storleken eftersom ett litet batteri innebär att mobilen behöver laddas ofta. Detta är en ändå större nackdel när det gäller unibody konstruktioner vilket denna smartphone är. Dom flesta nyare mobiltelefoner har numera en unibody design. Denna typ av design är ändå vanligare hos toppmodellerna. När du laddat ditt batteri väldigt många gånger når den slutet på sin livslängd och slutar helt enkelt att fungera. När batteriet inte går att byta ut på ett lätt sätt blir du tvungen att investera i en ny alternativt lämna in den någonstans för att byta batteri. En klar nackdel alltså.
Samsung Galaxy A3 passar dig som prioriterar design framför prestanda. Du som mest använder din mobiltelefon för att ringa och kanske surfa på nätet någon gång ibland kan bli nöjd med den här mobiltelefonen men för oss som har högre krav går den inte att rekommendera.
För dig som har en begränsad budget men ändå vill ha en fint designad smartphone med betydligt bättre specifikationer kan jag rekommendera att leta runt bland förra årets (2014 års) flagskepps mobiler.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar