Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 4 december 2015

Samsung Galaxy A7. 2016


Samsung Galaxy A7 är en nyligen presenterad phablet i mellansegmentet. Den har precis som föregångaren en elegant premium design. Mobiltelefonen är konstruerad av en kombination av plast, glas och metall. Både fronten och bakstycket är täckt av ett lager glas och runt telefonens kanter löper en ram av aluminium.
Kanterna runt den stora displayen har skalats bort vilket gör att Samsung Galaxy A7 har blivit betydligt smalare än den annars hade blivit och blir därmed mer lätthanterlig.
Displayen är på 5,5 tum och har 1080×1920 pixlar. Den har alltså en HD display av hög kvalitet och denna display är stor vilket förhöjer upplevelsen vid mediekonsumtion. Min personliga åsikt är att stora displayer har många fördelar som små displayer inte har. Att titta på streamad film eller spela spel på en liten display är knappast någon trevlig upplevelse. Om du använder din smartphone för att skriva text blir det ju även betydligt svårare på en mobiltelefon med liten skärm.
Den har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 16 GB. Det finns också möjlighet att utöka minneskapasiteten med ett minneskort. Ett internminne på 16 GB är lite för lite för att du inte får hela detta minne till ditt förfogande eftersom en del försvinner till operativsystemet och förinstallerade appar som man inte kan ta bort.
Denna smartphone drivs av en åttakärnig processor på 1,6 Ghz. Det är fortfarande okänt exakt vilken processor det rör sig om men troligtvis är det en av Samsungs egentillverkade.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator och LED blixt. Som vanligt när det gäller Samsungs  lite bättre telefoner är kameran av bra kvalitet.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
En stor fördel med Samsung Galaxy A7 är det stora batteriet på 3300 mAh. Detta batteri är ovanligt stort för en mobiltelefon av den här storleken. Batteriet stödjer dessutom snabbladdning vilket är en stor fördel.
Denna phablet har likt många smartphones en fingeravtrycksläsare och denna sitter i Hemknappen under skärmen.
Den har många av dom funktioner som finns i Samsungs toppmodeller så som till exempel Samsung Pay.
Nästa års Samsung Galaxy A7 passar dig som prioriterar en stor display och bra specifikationer till ett något billigare pris. Det kan dock vara lite förvirrande eftersom de nya mobiltelefonerna i A serien heter samma sak som föregångarna. Tänk på detta när du beställer din mobil så att du inte råkar köpa den äldre modellen av misstag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar