Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 28 januari 2016

Google NowGoogle Now är en personlig assistent i mobilen som är inbyggt i operativsystemet Android.
Den har många användbara funktioner som om du vill kan underlätta din vardag och med lite arbete från din sida kan du ge Google Now den information den behöver för att du ska kunna använda den fullt ut.
Efter en första inställning kan assistenten visa kort med information du kan tänkas behöva innan du ens har hunnit fråga.
Den kan till exempel vid lunchtid visa kort med information om närliggande restauranger. Förutsättningen är förstås att du har din gps aktiv så att din smartphone vet var du är.
Den kan även informera om kollektivtrafiken. Om det finns störningar eller när nästa buss eller tåg kommer.
Du kan se information om nyheter, väder, sportresultat, aktiekurser och underhållning som kan tänkas intressera dig.
Google Now kan till och med påminna dig om till exempel tandläkarbesök eller möten.
Om du har en Nexus enhet eller om du installerar Google Now Launcher kan du enkelt säga " OK Google" utan att trycka på mikrofon ikonen på din display.
Röststyrningen på en mobiltelefon med Androids operativsystem har funnits länge men är nu mycket bättre än det tidigare var. Men den fungerar inte lika bra som den gjorde hos Moto Assist där assistenten ständigt lyssnade efter dina kommandon och dessutom kunde aktiveras när displayen var släkt. På Google Now måste du fortfarande först väcka displayen och då försvinner en stor del av vitsen med röststyrning. Om du ändå måste röra din smartphone kan man ju lika gärna göra allt manuellt.
Du kan be din smartphone söka efter specifik information på nätet och komma åt olika funktioner bara genom att tala. Man kan till exempel tala in en text till ett sms och sedan be telefonen att skicka meddelandet och detta helt utan att behöva ta upp mobilen från bordet. Du kan också be den ringa upp någon av dina kontakter.
Det är tyvärr få som använder Google Now fullt ut ännu och det är förmodligen väldigt få som fortfarande känner till vad Google Now verkligen är och hur avancerat och genomtänkt systemet är.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar