Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 18 mars 2016

LG K5
LG K5 är en budgetmobil som kommer att släppas till försäljning nu i Mars.
Knapparna på baksidan saknas på den här mobiltelefonen. Tidigare mobiltelefoner från LG hade nämligen knapparna placerade på bakstycket så att kanterna kunde vara helt blanka men så är alltså inte fallet här. Denna lite billigare smartphone är byggd av en plast som är gjord att se ut som borstad aluminium likt på toppmodellen LG G3 Som kom för några år sedan. Den finns i färgerna silver, guld eller titan men fronten är helt svart. Mobilen är 8,9 mm tjock och har avrundade hörn.
Baksidan går att ta loss och batteriet på 1900 mAh kan man med lätthet byta ut själv. Batteriet är lite för litet enligt min åsikt. Jag brukar rekommendera en batteristorlek på minst 2300 mAh för annars blir man tvungen att ladda batteriet ofta. Dels har ett batteri en begränsad livslängd och klarar ett visst antal laddningar. Dels blir det besvärligt om du ständigt måste befinna dig nära ett eluttag.
LG K5 har en LCD display på 5 tum och denna display har 480×854 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 196 ppi. Skärmen hamnar därmed i en kategori som ligger väldigt långt från dagens toppmodeller.
LG K5 har endast 1 GB RAM minne och har 8 GB i internminne. Båda dessa specifikationer är lite låga men det kan duga om du mest använder din smartphone för att ringa eller skicka något enstaka sms.
Detta är en budgetmobil och då får man räkna med sämre specifikationer.
Denna smartphone drivs av en fyrkärnig MediaTek MT6735 processor på 1,3 GHz.
Den bakre huvudkameran är på 5 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 2 Megapixlar.
LG K5 är en okej mobiltelefon och den kan duga för dig som i stort sett endast ringer med din smartphone, kanske kollar någon gång på nätet och som inte vill  eller kan spendera särskilt mycket på din mobiltelefon. Vi andra med lite större krav får helt enkelt leta vidare efter ett dyrare och därmed bättre alternativ. Man får helt enkelt det man betalar för även om man ibland kan hitta en smartphone som ger mycket för pengarna. Hur mycket en LG K5 kommer att kosta är inte kännt ännu men med tanke på specifikationerna bör den bli riktigt billig. Om den kommer att kosta mer än 2500 kr är den för dyr enligt min personliga åsikt. Ett bra alternativ är LG G3 som är en toppmodell från 2014. Den kostar nu runt 2600 kr och har mycket bättre specifikationer och en finare design.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar