Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 22 mars 2016

LG K8LG K8 är en budgetmobil som nyligen har presenterats. Den kommer troligtvis inte att säljas i butik i Sverige men kan trots det vara intressant att känna till.
Luren är byggd av plast, har böjda kanter och en invävd texturerad baksida som går att ta loss. I den här mobiltelefonen går batteriet att byta ut själv vilket förstås är en stor fördel. Unibody mobiler är väldigt populära just nu men dessa har ju nackdelen att telefonens livslängd hänger ihop med batteriets livslängd. Om du vill ha samma smartphone i mer än två år är det bättre att undvika unibody konstruktioner.
De fysiska knapparna sitter placerade på baksidan under kameralinsen så telefonen har inga knappar på sidorna.
På fronten sitter en display på 5 tum och den har 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 294 ppi.
Det rör sig alltså knappast om den bästa displayen på marknaden. Den är okej och inte mer än så.
Den bakre huvudkameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
RAM minnet är på 1,5 GB och internminnet är på 8 GB. Det finns plats för ett MicroSd kort på upp till 32 GB.
LG K8 drivs av en fyrkärnig MediaTek MT6735 processor på 1,3 Ghz.
Batteriet är på endast 2125 mAh och det är lite för lite. Jag brukar rekommendera ett batteri på minst 2300 mAh för att slippa ladda mobiltelefonen ofta. Den låga pixeltätheten och den lite svagare processorn hjälper dock till att förbättra batteritiden.
Operativsystemet Android 6.0 Marshmallow kommer förinstallerat vilket är bra eftersom det är en av de senaste versionerna.
Denna uppdatering har funktionen Doze som hjälper till att spara batteritiden ytterligare genom att släcka ned allt som inte behöver vara igång i bakgrunden när displayen är i viloläge.
En LG K8 skulle hamna runt 1700 kr om den skulle säljas i Sverige. Det låga priset indikerar vilken typ av specifikationer man kan förvänta sig.
Denna budgetmobil passar dig som mest använder din mobiltelefon till att ringa och kanske läsa tidningen på nätet någon gång ibland. Alltså den lätta användaren. Du som har lite högre krav samt använder din smartphone till så mycket mer bör leta vidare.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar