Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 31 mars 2016

Samsung Galaxy A9 ProSamsung Galaxy A9 Pro är en rejält stor smartphone med sin display på 6 tum. Denna display har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 367 ppi. Displayens glas skyddas av Gorilla Glas 4. Detta är en phablet med en premium glas och metall kontruktion men till ett betydligt billigare pris än hos toppmodellerna. Under den stora skärmen, i hemknappen sitter en fingeravtrycksläsare.
Samsung Galaxy A9 Pro har ett RAM minne på hela 4 GB samt ett internminne på 32 GB. Det finns även plats för ett MicroSd kort på upp till 128 GB.
Själva luren drivs av en åttakärnig Snapdragon 652 processor på 1,8 Ghz. Processorn arbetar på bra och klarar med lätthet av normalt användande men den går naturligtvis inte att jämföra med flaggskepps mobilernas processorer. När man köper en toppmodell får man ju också topp prestanda. De bästa specifikationer som går att få just då telefonen släpps och detta gäller förstås inte i samma grad för budgetlurar. Man får helt enkelt det man betalar för.
Den bakre kameran är på 16 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt. Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Båda dessa kameror ger bra bilder.
Batteriet är på 5000 mAh och stödjer dessutom snabbladdning. Batteritiden blir därmed extremt fördelaktigt och mobilen klarar upp till två dagar på en laddning. En Samsung Galaxy A9 Pro passar dig som prioriterar batteritiden och som gärna vill äga en smartphone från Samsung.
Det är lite osäkert om denna phablet kommer att släppas till försäljning utanför Kina. Det som ligger den här mobiltelefonen i fatet är det faktum att den är så stor. Marknaden för budgetmobiler i den här storleken är begränsad. Jag personligen föredrar en skärmstorlek på mellan 5 och 5,5 tum. En riktigt liten display medför att telefonen blir besvärligare att använda. Det blir svårare att se vad som finns på skärmen och om man har stora fingrar blir det krängligt att till exempel skriva sms.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow och det är en av de senaste versionerna av systemet. Android 6.0 är en stor uppdatering med en mängd nya funktioner som bland annat förbättrar batteritiden hos mobiler med detta operativsystem.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar