Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 8 mars 2016

ZTE Blade V7


ZTE Blade V7 som är en budgetmobil i mellansegmentet har presenterats på Mobile World Congress i Barcelona, Spanien.
Det rör sig om en unibody konstruktion av metall. Byggkvaliteten är okej men springorna på baksidan är lite ojämnt kapade vid tillverkningen och bakstycket känns vid en närmare inspektion något knarrig. Den har ett tunnt och snyggt chassi med avrundade hörn samt avrundad baksida. På den tjockaste punkten är telefonen endast 7,5 mm så den är rejält tunn och kompakt. Den får alltså lätt plats i vilken ficka som helst.
Den här luren har ingen fingeravtrycksläsare. Det är synd för att det förekommer att mobiler i det här segmentet numera har fingeravtrycksläsare och det är något som konsumenterna efterfrågar allt mer.
ZTE Blade V7 har en LCD display på 5,2 tum och denna display har 1080×1920 pixlar vilket gör den till en HD display. Glaset är av typen 2.5D. Displayens kanter är alltså avrundade och möter mobilens kanter på ett fint sätt.
Denna smartphone har en åttakärnig MediaTek MT6753 processor på 1,3 Ghz.
Ram minnet är på 2 GB och internminnet är på 16 GB. Det finns en minneskortsplats på upp till 128 GB.
Internminnet är något litet men i och med Android 6.0 Marshmallow finns möjligheten att spara applikationer på MicroSd kortet. ZTE Blade V7 kommer med den uppdateringen direkt när du packar upp din nya mobiltelefon.
Kameran på baksidan är på 13 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteriet är på 2500 mAh och det är godkänt. Jag brukar rekommendera ett batteri på minst 2300 mAh för att slippa ladda mobiltelefonen ofta.
ZTE Blade V7 är på väg till ett fåtal utvalda länder så det är inte säkert att den når Sverige. ZTE har inte direkt en stor marknadsandel här men de tillverkar bra budgetalternativ för personer som inte vill eller kan spendera så mycket på sin mobiltelefonen.
Deras mobiltelefoner passar också som någons första smartphone eller som en reservmobil ifall huvudenheten skulle råka gå sönder.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar