Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 8 april 2016

BlackBerry Messenger (BBM).BlackBerry Messenger (BBM) är företagets egna gratis meddelande applikation som tidigare endast var tillgänglig för BlackBerrys egna smartphones men nu är appen även tillgänglig för operativsystemen IOS och Android.
BlackBerry är kända för att satsa mycket på säkerheten och detta märks förstås också i den här applikationen.
När du första gången aktiverar appen får du en BBM Pin Kod och det är via den dina kontakter kontaktar dig. De behöver med andra ord inte ha vare sig ditt telefonnummer eller mail adress så om du blockerar en person kan denne inte längre kontakta dig. Det finns dock en nackdel med detta för att du på grund av koden måste kontakta samtliga dina kontakter för att på det sättet få kontakt med dem. Det går inte att göra automatiskt genom att appen letar igenom din telefonbok i din smartphone. Inga telefonnummer används som sagt på grund av säkerhetsskäl.
Det blir alltså lite omständigt att nå sina kontakter för du måste själv skicka en inbjudan till var och en av dina kontakter och de måste acceptera din inbjudan innan ni kan ha kontakt.
Samtliga meddelanden skickas över BlackBerrys privata nätverk, vilket ger en garanti för säkerheten och integriteten.
Denna meddelande app har många användbara funktioner, du kan till exempel se om ett meddelande har skickats som det ska (nått fram till mottagaren) och om det har blivit läst.
Det finns en möjlighet att ställa in en timer som gör att meddelanden eller fotografier som du har skickat raderas hos mottagaren efter en viss tid.
Om man skulle råka skicka ett meddelande till fel person kan man radera meddelandet innan det har blivit läst och kan på det sättet undvika pinsamheter.
Det går även att Chatta privat eller i grupp och det går att ställa in så att all skickad information i chatten raderas automatiskt så fort du loggar ut därifrån.
I applikationen finns funktionen BBM Voice Call med vilken du kan ringa gratis över nätet till någon av dina kontakter i BlackBerry Messenger. Ljudet är i stort sett alltid mycket bra och man kan med lätthet höra vad den man pratar med säger.
Själva appen fungerar bra och allt flyter på utan problem.
Det finns många olika alternativ när det gäller att ha en modern meddelande applikation men BlackBerry Messenger är en av de som satsar mest på säkerheten så denna app passar bäst dig som har stora krav på mobil säkerhet.
Det är bra att BlackBerry äntligen släppt BBM fri så att den även fungerar i andra operativsystem än endast BlackBerrys egna. Det är få som äger en mobiltelefon från BlackBerry numera och det är nog den allra största nackdelen när det gäller denna app. Det är nämligen inte många av dina kompisar och bekanta som redan har BBM installerad i sin smartphone och det betyder att om du vill använda BlackBerry Messenger så måste du övertala dem att göra detsamma vilket kan bli lite svårt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar