Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 12 april 2016

Google Now Launcher.


Du kanske inte känner till att mjukvaran i din mobiltelefon kan vara väldigt olik jämfört med den i en annan telefon från en annan tillverkare men så är det. Många tillverkare gör om operativsystemet Android för att passa deras idéer och om du inte är nöjd med mjukvaran eller känner för att fräsha upp din smartphone kan en launcher vara en bra idé.
Google Now Launcher är det självklara valet av launcher för dig som likt mig föredrar ett rent Android i din smartphone.
Launchern kommer från Google som ju äger operativsystemet Android och detta innebär med andra ord att systemet är precis som Google har tänkt sig.
En stor skillnad jämfört med andra tredjeparts launchers är att Google Now finns på den vänstra startskärmen. Där kan du bland annat göra sökningar på nätet, se tid och datum, det lokala vädret samt se kort med information basserat på både platsen du befinner dig på och den sorts information du tidigare har letat på nätet.
Appen gör det också möjligt att ge röststyrnings kommandon utan att röra mikrofon ikonen till höger på Google Search. Det enda som behövs är att displayen är vaken och att du säger Ok Google innan ditt kommando.
Den här launchern ger dig som ännu inte har kunnat uppdatera din smartphone till Android 6.0 att dessutom testa på hur den versionen känns eftersom den har en del av dess funktioner även om den naturligtvis inte har allt. Man får åtminstone känslan av hur det ser ut.
Bland annat scrollar man lodrät i en del av systemet i launchern precis som man gör i Android 6.0 Marshmallow.
Jag kan rekommendera er att installera en launcher för att få möjligheten att testa något nytt och som sagt för att få din smartphone att kännas lite som ny igen. Om du inte tycker om en tillverkares mjukvara kan en launcher från en tredjeparts tillverkare vara en bra idé.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar