Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 14 april 2016

HTC One A9 har gått ner rejält i pris.
HTC One A9 var för högt prissatt när den släpptes till försäljning med tanke på specifikationerna. Den har nämligen prestanda som är typisk för mobiltelefoner i mellansegmentet men såldes ändå för otroliga 6000 kr och detta gjorde att den fick svårt att stå sig i konkurrensen. För så pass mycket pengar fick och får man en smartphone med betydligt bättre specifikationer.
Nu när priset nästan har halverats är den värd att titta på igen. Den säljs för strax under 3500 kr hos Dustin ( 16 GB modellen) och det är ett mer rimligt pris.
HTC One A9 är en mycket välkonstruerad unibody mobiltelefon av metall. HTC har tillverkat smartphones i metall i många år och har alltid varit noga med hur de monterar ihop sina produkter. Detta är en lyxigt ellegant smartphone som påminner väldigt mycket om de senaste Iphone modellerna och det är ett medvetet drag från HTC som ville ta fram en Iphone för personer som gillar Iphones design men föredrar Androids operativsystem. Jag personligen har inget emot om min lur ser ut som en annan telefon utan det viktiga är att jag gillar designen och den har bra prestanda.
Den har en AMOLED display på 5 tum och med 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 441 ppi. Denna HD display har 2.5D glas samt skyddas av Gorilla Glas 3.
Displayens betraktningsvinkel är bra och färgerna är kraftfulla. Om man skulle vilja ha mattare färger går det att ändra i inställningarna.
Under displayen sitter en fingeravtrycksläsare av bra kvalitet. Den låser upp din mobil snabbt och klarar av att läsa av ditt fingeravtryck rätt i stort sätt hela tiden. Fingeravtrycksläsaren sitter monterad i hemknappen.
HTC One A9 drivs av en åttakärnig Snapdragon 617 processor på 1,5 Ghz och det är en processor tänkt för mobiler i mellanklassen. Processorn klarar av vanligt användande men får kämpa när man spelar tekniskt avancerade spel.
Grafikkortet är en Adreno 405.
Den här mobiltelefonen finns i två olika varianter. Den ena med ett RAM minne på 2 GB samt ett internminne på 16 GB och den andra med ett RAM minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB. Båda har plats för ett MicroSd kort på upp till 200 GB.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator och dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 4 Megapixlar.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow men med tillverkarens egna skinn.
Batteriet är på låga 2150 mAh vilket inte är särskilt imponerande. Jag brukar rekommendera ett batteri på minst 2300 mAh för ett mindre batteri innebär att man behöver ladda sitt mobilbatteri ofta. Den här mobiltelefonen klarar nätt och jämnt en dag på en laddning. Det går dock att ladda fort eftersom det stödjer snabbladdning.
HTC One A9 passar dig som vill ha en premium design till ett billigt pris och som inte bryr sig så mycket om specifikationerna. Prestandan är förstås inte allt utan det viktiga är hur alla komponenter sammarbetar. Att mobilen är optimerad på ett bra sätt och det är den här telefonen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar