Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 28 april 2016

HTC One S9HTC One S9 är en nyligen presenterad budgetmobil i mellansegmentet som har en lyxig unibody design samt är byggd av metall.
Bakstycket och telefonens kanter liknar den design man finner hos HTC One M9 som nu är över ett år gammal. Framifrån liknar den däremot mer HTC One A9 som även den är en budgetmobil i mellansegmentet. Den nya luren saknar dock fingeravtrycksläsare.
Däremot har HTC One S9 framåtriktade BoomSound högtalare med Dolby Audio så ljudet är med andra ord otroligt bra. Att lyssna på musik eller titta på film blir en fantastisk upplevelse.
Detta är en välkonstruerad mobiltelefon av hög kvalitet precis som vanligt när det gäller produkter från HTC. De är helt klart en av de tillverkare som är bäst på själva konstruktionen av sina smartphones.
HTC One S9 har en 5 tums LCD display på 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 441 ppi. Den har alltså en helt okej HD display. Att den inte har en QHD display påverkar batteritiden positivt eftersom en sådan förbrukar mer ström.
Mobilen har en åttakärnig MediaTek MT6795 Helio X10 processor på 2 Ghz.
Ram minnet är på 2 GB samt internminnet är på 16 GB. Minneskapasiteten går att utöka med ett minneskort på upp till otroliga 200 GB.
Den främre kameran är på 4 Megapixlar och den bakre kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator och dubbel LED blixt.
Batteriet är på 2840 mAh så det är en godkänd batteristorlek. Jag brukar rekommendera ett batteri på minst 2300 mAh för att man ska slippa ladda batteriet ofta. Dels blir det rätt så besvärligt om du befinner dig någonstans där det inte finns något eluttag och dels förkortas batteriets livslängd om det måste laddas ett par gånger om dagen.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow vilket är en av de senaste uppdateringarna.
Tyvärr är priset för denna lur alldeles för högt exakt på samma sätt som för HTC One A9 som när den släpptes kostade för mycket med tanke på specifikationerna.
En HTC One S9 kostar runt 561 dollar vilket direktöversatt blir 4550 kr. Ett svenskt pris kommer hamna betydligt högre på grund av momsen.
På grund av detta rekommenderar jag inte något köp av denna smartphone. Om du vill ha en billigare mobiltelefon från HTC är tidigare nämnda HTC One A9 ett alternativ. Den kostar numera runt 3500 kr. Ytterligare ett alternativ i samma prisklass är HTC One M8s.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar