Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 22 april 2016

ZUK 2 ProZUK 2 Pro har släppts till försäljning i Kina. Det rör sig om en smartphone från den relativt okända tillverkaren ZUK som backas upp av det betydligt kändare kinesiska företaget Lenovo. Lenovo är det företag som köpte Motorola.
ZUK 2 Pro är en välkonstruerad smartphone med helt okej design men det bästa med den här mobiltelefonen är det stora Ram minnet. Den finns i två olika varianter och den med lägre specifikationer har ett Ram minne på 4 GB samt ett internminne på 64 GB. Den bättre modellen har ett Ram minne på otroliga 6 GB samt ett internminne på hela 128 GB. Det är främst detta som gör denna lur så intressant.
Även de övriga specifikationerna är bra.
ZUK 2 Pro drivs av en fyrkärnig Snapdragon 820 processor på 2,1 Ghz. Den har med andra ord den senaste topp processorn från tillverkaren Qualcomm. Samma processor som sitter i många av årets flaggskepps mobiler.
Den har en AMOLED display på 5,2 tum och med 1089×1920 pixlar innebär det att det är en HD display. Pixeltätheten ligger på 424 ppi.
Under displayen sitter hemknappen som för övrigt har en inbyggd fingeravtrycksläsare. Fingeravtrycksläsare är något som är väldigt vanligt i dagens mobiltelefoner.
Den bakre kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på hela 8 Megapixlar vilket är ovanligt bra för att vara en framåtriktad kamera.
Mobilen laddas genom att kopplas till en USB Typ C port i telefonens underkant. Detta är den nya USB standaren men den är fortfarande rätt så ovanlig så det kan leda till problem. Du blir nämligen alltid tvungen att ha med dig din personliga laddare när du är på språng eftersom de flesta av dina bekanta troligen har en USB port med den tidigare standarden. Möjligheten att kunna låna en laddare blir alltså minimal. Om din laddare skulle gå sönder kan det bli svårt att snabbt få tag på en ny.
Batteriet är på 3100 mAh och stödjer snabbladdning ( Quick Charge 3.0).
Detta är en mobiltelefon med väldigt bra prestanda och den sämre varianten kostar 420 dollar vilket motsvarar ungefär 3400 kr. Man får alltså väldigt mycket prestanda för pengarna. Andra mobiltelefoner med jämförbara specifikationer men från mer etablerade tillverkare kostar ofta dubbelt så mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar