Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 12 maj 2016

Bra och billiga smartphones. Huawei Honor 3C.


Huawei Honor 3C är en budgetmobil av plast och den har en enkel design som inte sticker ut i mängden av billiga mobiltelefoner. Under displayen sitter tre fysiska knappar och bakstycket består av blank plast. Tjockleken är på 9,2 mm.
Denna smartphone är en av de få mobiler som kan vara ett övertygande alternativ till Motorola Moto G som är en av de allra bästa budgetmobilerna.
Den har ett Ram minne på 2 GB och detta är mycket ovanligt hos mobiler i den här prisklassen. Internminnet är på 8 GB och här finns även plats för ett MicroSd kort på upp till 32 GB.
Honor 3C drivs av en fyrkärnig MediaTek MT6582 processor på 1,3 Ghz. Processorn klarar av lättare arbetsuppgifter men klarar inte av mer avancerade spel. Processorn är inte kraftfull men duger alltså till lättare användande som att surfa på nätet.
Den har en LCD display på 5 tum och denna display har 1280×720 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 294 ppi. Därmed är displayen godkänd men det hade förstås inte skadat om den haft fler pixlar.
Den bakre kameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteriet är på 2300 mAh så batteriet bör räcka en dag på en laddning. Jag brukar rekommendera ett batteri på minst denna storlek för att man ska slippa ladda batteriet allt för ofta. Få saker kan vara så irriterande som när man är ute på språng med en mobil vars batteri börjar bli tomt och utan möjlighet att ladda detta batteri.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 4.2.2 KitKat men med tillverkarens egna skinn EMUI 2.0.
Huawei Honor 3C är en telefon som är rätt så svår att få tag på här i Sverige och det är synd för trots att man får en inte direkt spännande design erbjuder denna lur i många fall ovanligt bra prestanda med tanke på det låga priset.
När man väljer att köpa en budgetmobil för 1500 kr får man räkna med att kompromissa med specifikationerna samt ibland också med designen. En budgetmobil passar dig som inte har så stora krav och som inte har råd eller vill spendera så mycket på din mobiltelefon. En sådan telefon passar även bra som en reservmobil.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar