Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 4 maj 2016

Bra och billiga smartphones. Motorola Moto G (3 gen)Motorola är bra på att tillverka billigare smartphones och deras mobiltelefoner har alltid i det närmaste ett rent Android vilket är en stor fördel för telefonernas prestanda.
Motorola Moto G den tredje generationen är en budgetmobil som kostar 1500 kr.
Den variant jag skriver om här är den med ett Ram minne på 1 GB samt ett internminne på 8 GB. Det finns även en något dyrare variant med ett Ram minne på 2 GB och ett internminne på 16 GB. Minneskapasiteten går att utöka med ett minneskort på upp till 32 GB.
Telefonen är byggd av plast och runt dess kanter löper en ram också den av plast men gjord att likna metall. Den nyare Motorola Moto G har en finare design än den något knubbiga föregångaren som för övrigt heter likadant.
Motorola Moto G har en LCD display på 5 tum med 1080×720 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 294 ppi. Detta innebär att telefonens display är godkänd men det hade förstås inte skadat om den haft fler pixlar.
Displayen skyddas av Gorilla Glas 3.
Mobilen är IPX7 Certifierad. Den är alltså vattentålig och klarar av att vistas på en meter djupt vatten i upp till 30 minuter. Detta är väldigt bra med tanke på att detta faktiskt är en budgetmobil. Något annat som är ovanligt bra är att kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus samt dubbel LED blixt. Den typen av kamera brukar normalt sitta i betydligt dyrare mobiltelefoner. Det finns en genväg till kameran. Genom att vrida mobilen flera gånger aktiveras kameran och det är bra om du vill ta en snabb bild. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Det som driver det hela är en fyrkärnig Snapdragon 410 processorer på 1,4 Ghz.  Processorn är vanligt förekommande i lite billigare mobiltelefoner.
Batteriet är på 2470 mAh.
Denna smartphone finns i färgerna svart eller vitt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar