Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 17 maj 2016

HTC Desire 830.HTC Desire 830 är en ny budgetmobil i mellansegmentet som nyligen har presenterats i Taiwan och det är mycket troligt att den längre fram även kommer att släppas här. Den har en unibody konstruktion och är byggd av plast. Telefonens kanter, högtalarna och ringen runt den bakre kameran kommer med accentfärger och man kan välja mellan blått eller orange. Både under och över displayen på 5,5 tum sitter BoomSound högtalare så om du är en person som har höga krav på ljudet och som ofta konsumerar media i din mobil kommer denna passa dig perfekt. Tillverkaren HTC är känd för att ha det bästa ljudet i sina mobiltelefoner.
Vanligtvis brukar detta dock endast gälla deras toppmodeller.
Den stora displayen har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 401 ppi.
HTC Desire 830 har en åttakärnig MediTek MT6753 processor på 1,3 GHz. Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB. Dessutom går minneskapaciteten utökas med ett minneskort på upp till otroliga 128 GB. Här finns med andra ord gott om plats för din musik, videos och dokument. Lite billigare smartphones brukar snåla in på det inbyggda minnet men så är alltså inte fallet här.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus, LED blixt samt optisk bildstabilisator. Tidigare har tillverkaren HTC inte lyckats hamna på samma nivå när det gäller kvaliteten på deras kameror som de närmaste konkurrenterna men det har blivit betydligt bättre hos deras senaste modeller.
Det bör däremot påpeka att de fortfarande inte riktigt har kommit ikapp.
Den främre kameran är på 4 Megapixlar.
Det inbyggda batteries är på 2800 mAh. Batteristorleken är okej men de flesta så kallade phablets med samma skärmstorlek brukar ha ett batteri på 3000 mAh och ofta har de till och med större batteries än så.
En HTC Desire 830 kostar 310 dollar vilket motsvarar ungefär 2700 kr men om den kommer att säljas i Sverige blir priset högre på grund av moms och avgifter.  Just detta blir ett problem för lurar som utomlands ger väldigt mycket för pengarna på grund av att priserna inte blir lika konkurrenskraftiga här i Sverige.
Ett alternativ som hamnar i samma prisklass om HTC Desire släpps här är HTC One A9 som kostar runt 3400 kr. Denna mobil är byggd av metall och har en lyxigare design.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar